Elsa Norrsell till A-truppen

471

Föreningens ungdomssektion fortsätter producera skickliga och målmedvetna tjejer till vårt A-lag. Elsa Norrsell (forward) född 2005, har skrivit på ett tvåårsavtal och flyttas upp permanent till A-laget.

Efter flera säsonger med mycket speltid och ansvar i framförallt F05/Dj- och även delaktig i JAS-lagets trupp är det dags för nästa steg i karriären. Elsa har likt många av spelarna i A-truppen, gått hela vägen genom barn- och ungdomssektionen. En ny utmaning väntar nu med A-laget och seniorspel i division 1.
– Det känns självklart jätteroligt. För ett år sedan trodde jag inte att jag skulle stå här och kommit så långt, men det har alltid varit mitt mål.

Du har tränat med A-laget i ett par månader och flera av tjejerna känner du genom JAS. Hur har det varit med en delvis ny grupp och spelet på en högre nivå?
– För mig har det inte varit så stor omställning från A-lag till JAS, eftersom jag har spelat med de flesta innan. Jag har mest försökt hänga på och göra mitt bästa.

FBC Lerum har som tydlig målsättning att ta klivet till allsvenskan. Dina tankar och förväntningar på säsongen 2021/2022, dels på ett individuellt plan men även sett ur ett lagperspektiv?
– Jag hoppas såklart på många matcher, det var ju ett tag sedan. Jag ser fram emot kommande säsong, jag tror laget har bra förutsättningar att nå Allsvenskan.

Avslutningsvis, du är i början av din karriär med JAS, A-lag och NIU. Vad vill du bidra med till A-laget denna säsongen och vilka mål har du med innebandyn på lite längre sikt?
– Jag kommer göra det jag kan för att laget ska kunna komma så långt som möjligt. Jag vill självklart följa med på resan till Allsvenskan.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar.
– Elsa har tränat med oss under en längre period och har visat mer och mer av sin skicklighet. Med egenskaper som speed och löpkapacitet bidrar hon med ett enormt presspel. Räckvid och mod i närkamper genererar ett vägvinnande duellspel och sist men inte minst sticker Elsas målfarlighet ut där hon gör mål med backhand, forehand och halvvolley eller borrar upp ett giftigt dragskott i nättaket. Elsa har fått en fin utbildning av sina tränare i F05/Dj, JAS och är väl förbered att ta detta steg. Hon kommer göra vår A-trupp skickligare. Vi ser fram emot en spännande säsong tillsammans.