Felix Eriksson tecknar a-lagskontrakt

448

Efter en tids tystnad så kan vi presentera flertalet positiva nyheter. Först ut är en uppflyttning där vi på nytt gläds åt att vi kan ge egna produkter chansen i vår A-lagsverksamhet efter att ha funnits med på hela resan.

Felix Eriksson har skrivit på ett A-lagskontrakt som sträcker sig över två säsonger. Eriksson är född 2004 och gjorde under fjolårssäsongen sin debut i seniorsammanhang där han kom upp till division två och även debuterade i JAS. Det hann dock bara bli fem matcher i division två och fyra i JAS fördelat på 15 poäng innan serierna stängdes ner.

– Jag kände mig redo att få spela min första seniorsäsong och få spela min första JAS-säsong. Tyckte jag hade en bra start i båda serierna, främst i JAS där jag producerade mycket poäng vilket var kul. Sen blev det ett snabbt slut på alla serierna vilket var väldigt synd. Vi hade något bra på gång den här säsongen, säger Eriksson.

Med sin orädda och fysiska spelstil så fick Eriksson snabbt chansen att visa upp sig i A-lagsmiljön och till sist även debutera både i truppen samt på planen.
– Det har varit ett av mina största mål med innebandy, att få representera A-laget. Det var väldigt kul att Anton och Ludvig såg någonting hos mig som gjorde att jag fick chansen och sen till slut ta en plats i laget. Fick några byten då och då och det var väldigt kul att testa på den nivån.

Till slut blev det en notering på 12 matcher och ett par minuter på planen. Han fick dock vara med tätt inpå den resan man gjorde och den speciella slutspurten
– Det var en riktig sjuk resa som jag fick vara med om med hela laget. Hela säsongen har varit Lerums bästa säsong någonsin och att jag fick vara med och se det på nära håll var väldigt speciellt och kul att få uppleva.

Säsongen som var blev ett kvitto där nu Eriksson flyttas upp permanent i A-truppen för att kunna konkurrera fullt ut, där han via samarbetsavtalet och dubbellicenser även kan erbjudas spel i division 2.
– Man kan säga att jag har kommit förbi en stor milstolpe i livet. Som sagt så har det varit en dröm som nu äntligen blir sann. Dessa spelare som är i truppen nu kommer inte ha det lätt, jag kommer ge 110% och lite till för att få spela.

En ny tränare, men i övrigt en ganska intakt trupp. Vad tror du om era chanser i den södra Allsvenskan kommande säsong?
– Jag tror väldigt hårt på vårat lag och som grupp är vi ett riktigt gott gäng, tror vi kniper slutspelsplatsen i år nu när vi fått lite mer skinn på näsan.

Via sin ålder så har Eriksson två år kvar i JAS där man till hösten mönstrar en ny ledarstab där Andreas ”Frazze” Franzén blir huvudtränare och får Joel Ekström till hjälp.
– Jag tror att vi har en bra chans i år igen att gå till innebandyfesten. Vi har väldigt många duktiga talanger och en bra grupp utanför planen vilket gör att vi kommer vara starka som lag. Sen tycker jag att tränarsidan verkar väldigt spännande, ”frazze” och ”Joel” kommer bli en fin duo och jag ser framemot nästa säsong!

Vad känner du själv att du vill lägga fokus på att utveckla?
– Framför allt spelet med boll, det är en stor skillnad från division 2 och allsvenskan och där känner jag att jag har mycket och jobba på. Sen behöver jag utveckla mitt skott ännu mer för att målvakterna är så mycket bättre i allsvenskan.