Malmqvist till FBC JAS/div2

498
Foto: Johan Almström

För någon dryg vecka sedan stod det klart att Gustav Ringhagen lämnar Lerum. Ett intensivt och effektivt arbete har genomförts och redan nu kan vi presentera en mycket intressant ersättare.

Det är William Malmqvist, född 2003 med stadslagsmeriter som kommer från IBK Göteborg och dessförinnan återfanns i Lindås. Nu är han alltså klar för Lerum.

– Dels var det situationen i Göteborg. Där vi tappade flera viktiga spelare i jas. Men även det faktum att Lerum i det stora hela erbjudit en bra miljö med ett riktigt bra JAS-lag och ytterligare möjligheter, säger huvudpersonen själv om sitt val.

William har alltså två år bakom sig i Göteborg där laget har gjort en intressant resa och stångat sig fram i JAS med överraskande resultat.
– Jag har verkligen gillat min tid i Göteborg, sköna gubbar och en bra förening generellt där vi tillsammans gjort det bra i JAS som ett ungt lag men även spel med ett A-lag på uppgång där säsongen där målet var att gå upp förstördes av Coronan.

Malmqvist har siktet högt inställt och ser fram emot det som kommer kommande säsong.
– Dels vill jag att vi går långt i JAS, vi har en trupp som kan vinna guld och får vi ihop det bra så finns det inga anledningar att räkna bort oss från det. Utöver det så vill jag att vi gör bra ifrån oss i division 2 där vi går in med en ung, men talangfull trupp. Personligen vill jag utvecklas på flera steg, främst det fysiska och längre fram utmana i herrlaget.

JAS-grupperna kom i tisdags och man kommer bland annat ställas mot just Göteborg, men även stöta på samtliga lag i trakten i ett annorlunda upplägg.
– Göteborgsgrupperna har länge varit ett lotteri där du kan hamna i en väldigt lätt serie eller en väldigt svår, som tur är verkar vi ha hamnat i en lätt grupp men där upplägget är annorlunda. Sen bör vi oberoende av motstånd vinna 9/10 matcher åtminstone.

Hur skulle du beskriva dig och dina styrkor som målvakt?
– Jag skulle säga att jag är en snabb målvakt med bra positioneringsspel. Mina styrkor ligger främst i min positionering och min spelförståelse.

Malmqvist har hunnit testa på tempot både i A-lagsmiljön och division 2/JAS. Just det sistnämnda är där han kommer höra hemma, för att sedan få chansen att träna uppåt med jämna mellanrum.
– Bra, samtliga träningar har haft ett bra tempo och det märks att grabbarna i lagen har mål då alla trycker på och vinnarkulturen är prominent hos samtliga spelare även om det är försäsongsträningar. A-laget är en klass för sig där seriositeten är hög och tempot högt, utöver det så är grabbarna rätt goa.

Kommentar från Frazze kring Malmqvist
– Känns otroligt bra att Malmqvist ville ansluta sig till oss. En seriös och målmedveten kille som personlighetsmässigt passar in perfekt i våran organisation. En viktig pusselbit som nu fullbordar våran målvaktsuppsättning till nästa säsong i akademin!

Varmt välkommen William!