Miniturnering för HJ-JAS

212
Foto: Christoffer Sturesson

Under söndagen så spelas en miniturnering på hemmaplan i Rydsbergshallen. Det är vårt HJ-JAS som kommer ställas emot två andra lag.

Lagen som kommer på besök är dels Warberg samt Örebrolaget Lillån. Två intressanta lag som man inte kommer ställas emot i årets gruppspel – därmed än intressantare att se hur man står sig. Andreas Franzéns mannar, som för två helger sedan besegrade Jönköping gör nu sin andra i och tredje träningsmatch. Han säger såhär inför.

– Ska bli roligt att spela en liten minturnering med JAS. Kommer bli spännande att se hur bred trupp vi har då vi saknar 11 spelare inför morgondagen. Några sjuka, några på u-19 och några skadade, men kommer såklart ändå ställa upp ett slagkraftigt lag. Vill jobba vidare med försvarspelet som satt väldigt bra mot Jönköping samt spelvändningarna. Har inte så bra koll på Lillån och warberg, så börjar därifrån.

Det andra laget är alltså Warberg som vi finner ett par mil söder om oss. Den här säsongen kommer man ledas av Albin Linjer som är förväntansfull inför söndagen.

– Efter en hård träningsvecka och DM match i fredags så förväntar jag mig att grabbarna fortsätter att ta för sig på banan. Vill se ett Warberg som vågar göra det lilla extra för att lyckas. Hoppas även att vi som lag kan stå på oss och spela den typ av innebandyn vi vill spela. För att vi ska lyckas med det krävs att ännu fler spelare från ifjol kliver fram och tar ännu större ansvar och roller än vad det hade förra året. Ska bli kul att se hur vi kan stå upp mot såpass duktigt motstånd som vi kommer att ställas mot i form av lag som Lerum och Lillån.

Sist ut är Lillån som också drabbats av en del avbräck. Lillån som annars gått starkt senaste året och har flera nya intressanta spelare. En av lagets ledare är Oliver Kriström som säger såhär inför söndagen.

– En utmärkt möjlighet att se vart vi står väntar under söndagen i Lerum. Vi fick några rejäla genomkörare under JAS Elit Cup som trots att den tappat en del av sin stjärnglans fortfarande fungerar som en bra möjlighet. Det tog tyvärr stopp redan i kvartsfinalen mot Genarp, ett lag som inte passar oss alls men en otroligt viktig erfarenhet för laget att lära sig hantera motstånd som fokuserar enbart på resultat. Vi tar med oss en känsla från den och andra matcher under cupen att vi gör mycket bra grejer och har möjlighet att slå alla lag.Vi väntar oss tufft och spelskickligt motstånd under morgondagen, ett perfekt genrep inför premiären på onsdag mot ÖSK Ungdom. Inte en helt optimal situation med lång resa under dagen men vi är väl medvetna om att det är dessa avstånd det handlar om för att få motstånd på hög nivå. Vi har åkt på ett par sena avbräck och saknar därför 2-3 gubbar men vi räknar med att ställa ett taggat gäng på banan som bjuder på bra innebandy.

Samtliga matcher kommer att sändas på vår kanal i Solidsport.