FBC Partille sista provet innan seriestarten

450
Foto: Christoffer Sturesson

Under kvällen väntar den sista prövningen för våra herrar innan man ställs emot Fagerhult i premiären. På andra sidan kommer man ha Partille som motståndare.

Partille som denna säsongen kommer tillhöra den Södra division 1-serien. För ett par år sedan var man ett lag som kvalade mot Allsvenskan ett par säsonger i rad, men har därefter varit mer ojämna. Nu har man presenterat ett par intressanta nyförvärv. Dels Rikard Eriksson, centern med flera års erfarenheter från spel i SSL i både Warberg och Mullsjö samt en drös med landskamper.

Det är även klart att Daniel Karlander kommer spela nästa säsong, den rightfattade forwarden som hade ett uppehåll under fjolårets korta säsong. Karlander som även han har flera år i SSL med Warberg och även varit i Schweiz och testat på spel. Under sina fem år i SSL noterades han för totalt 150 poäng vilket är ett klart imponerande facit. I laget finner vi även ett par andra Lerumsbektantingar. Dels Erik Ström som också är ny i laget efter en säsong i Lindås samt Peter Hugosson som under de två sista säsongerna ansvarade för vårt damlag.

Han delar nu tränaransvaret med Robert Boden i Partille. Han säger såhär inför matchen.

– Kvällens drabbning mot Lerum blir vår sista träningsmatch innan serien drar igång. Matchen kommer absolut bli en värdemätare för våran del. Vi har mött lag från division 1 innan och nu möter vi ett topplag från allsvenskan. Allt kommer att gå lite snabbare. Lerum är ett spelskickligt lag. Kommer nog att bli ett högre bolltempo än vad det har varit i dom tidigare matcherna så där blir det att jobba hårt i egen zon. Framåt ska vi köra på som vanligt, med högt bolltempo, in och hota sen får vi se vart hän det bär.

För hemmalagets del så har man haft uppehåll i helgen och sist man spelade var emot Jönköping, när man var nära att skrälla i Svenska Cupen. Laget plågas av en hel del skador och dylikt och det är en sargad trupp som kommer till spel. Laget assisterande tränare, Oscar Eriksson Elfsberg, har själv mött Partille tidigare och säger såhär inför matchen.
– Det ska bli kul med match mot ett intressant Partille. Har lite koll på några av deras nyförvärv som definitivt vet hur man lirar innebandy så det blir en bra värdemätare. Som vanligt är det fokus på vår prestation och att se till så vi kommer upp i nivå, framförallt i spelet med boll då vi fick försvara oss en hel del mot Jönköping i cupen. Det har de senaste veckorna varit intressant att följa våra spelare och de nya roller de tar när andra från laget varit borta på olika håll. Tänker att detta också blir kul att följa imorgon och tycker publiken ska hålla ett öga på Jesper Hallqvist som sett riktigt het ut!

Matchen streamas inte, utan kan endast ses på plats. Biljetter köper du via tickster.