Förlust i premiären

442

Det vaknades premiär under lördagen borta mot ett starkt Fagerhult för våra herrar. För den påläste så vet man att den fruktade parketten i Habo sporthall numera byts ut mot en mer klassisk matta vilket kommer göra många otroligt nöjda.

Ett fortsatt ett tufft skadeläge för Lerum då den redan relativt tunna truppen, även saknade storstjärnorna Joel Ekström och Noah Johansson samt William Ljungqvist. Man inledde därmed på två formationer, där hemmalaget Fagerhult mönstrade tre fulla formationer.

Det började tungt för Lerum när hemmalagets righftattade William Snäll snappade upp en boll på mittplan, tog tre kliv och tryckte in ledningen i vänstra krysset. 2-0 kom kort därefter när Tim Sandblom blev berövad på ett frislag/utvisning och istället kunde Hampus Bromander till sist friställas och göra nästa mål. När även 3-0 kom kort därefter så såg det genast tungt ut. Lerum fick dock känning när först Victor Johansson vinklade in 3-1 innan Oskar Härsjö slängde iväg ett skott från mittplan som letade sig in och betydde 3-2.

Period två inleddes med ett powerplay för vardera lag utan utdelning innan Fagerhults trotjänare Pontus Mattlin prickade in 4-2 med ett tungt skott. Tobias Zälle missade sedan straff för Fagerhult och istället kunde Lerum krypa ännu närmare när Oscar Ahlsén gjorde sitt första mål i A-laget med ett placerat skott från vänsterkanten. Närmare än så skulle Lerum aldrig komma i matchen. Fagerhult gjorde först 5-3 och sedan 6-3 ett par sekunder senare när Theo Eriksson rundade sin back och lyfte kyligt in 6-3. Så fort Lerum bjöd på det minsta slarv eller dylikt så kunde Fagerhult straffa direkt och att man har en säsong bakom sig i SSL med högt tempo syndes i många situationer, både med och utan boll.

I period tre klev Lerum högre och fick utdelning när Fredrik Bäckman vann boll högt och serverade Victor Johansson till 6-4. Fagerhult tryckte sedan gasen i botten med tre rak mål och där var känslan att luften gick ur Lerum. Även om nyförvärvet Tobias Sanne stänkte in 9-5 med ett fint avvägt skott bakom Johan Ringqvist så blev de sista tio minuterna odramatiska. Lerum försökte plocka målvakt, men Fagerhult visade vilka som var starkast för dagen och vann till sist med hela 13-6.

Även om man höll jämna steg i två perioder så finns det nog en del moment som tränarduon Carlsson/Eriksson Elfsberg inte är nöjda med. Nu väntar en ny träningsvecka innan nästa helgs hemmapremiär när Lagan kommer på besök klockan 14.00 under lördagen.