Div-2 siktar på ny seger

157
Foto: Marcus Erdeös

Imorgon eftermiddag smäller det igen när vårt division 2-lag tar emot Älvstranden hemma i Rydsbergshallen.

Man har två matcher i ryggen, där man efter den inledande förlusten mot Vinga kunde följa upp med en vinst mot Hovås.

– Starten skulle jag ändå säga är godkänd, vi förlorar mot Vinga som på förhand snackat om sluta i toppen. Mot Vinga gör vi ändå en bra prestation men vi har våra dippar där vi blir väldigt hårt straffade skulle jag säga. Matchen nu senast mot Hovås tycker jag vi har kontroll på från start till slut egentligen, vi har spelmässigt övertag under 60 minuter och vinner tillslut rättvist, säger Simon Lindén.

Hur viktigt var det med en tidig seger enligt dig?
– Det var givetvis väldigt viktigt att vi lyckades studsa tillbaka så snabbt efter förlusten i premiären. Att få in poäng på kontot tidigt under serien skapar självförtroende vilket är väldigt viktigt för oss eftersom vi har ny tränare samt ett ganska oprövat lag på seniorspel.

Älvstranden som man senast mötte i division 3, tog steget upp samma år som Lerum. Nu möts man för första gången i division 2-sammanhang sedan dess.

– Precis Älvstranden nu på lördag. Ska först och främst bli roligt med match igen med tanke på den matchfria helg vi hade, samt kul att komma hem till ”Ryddan” igen. Har inte jättebra koll på Älvstranden såhär på förhand, vi mötte dom i div3 säsongen vi avancerade till division 2 och då slutade det 8-8 så en tuff match väntar oss på lördag.

Vad ser du för nycklar i ert eget spel?
– Vi har släppt in 16 mål på två matcher något som inte alls är hållbart i längden. Vi måste få träff på vårt försvarsspel och framförallt spelet framför eget mål där vi haft problem dem två första matcherna. Sedan skulle jag säga att vi behöver få träff på vårt kontringsspel, något vi har varit väldigt duktiga på tidigare men inte lyckats hitta rätt dem två inledande matcherna. Får vi bra träff på det här samt har samma energi och samma trygghet i spelet med boll har vi skapat oss goda förutsättningar för att ta tre poäng på lördag.

Matchen spelas i Rydsbergshallen imorgon lördag med matchstart kl 14.00. Kan man inte vara på plats så sänds matchen även på Solidsport.