Tung förlust mot rutinerat motstånd

288

Det var upplagt för en nyckelmatch i Rydsberg under lördagen då Älvstranden kom på besök i division 2. Två lag som tippats i de nedre skiktet.

Efter den fina segern borta mot Hovås så gick Lerum för andra raka där Hampus Flodmar inte kom till spel för dagen. Älvstranden förstärka av Björn Lindqvist inför årets säsong, en spelare som gjort runt 40 poäng i division 1 under flera säsonger.

Målskyttet inleddes av Emil Bech, en annan notorisk poänggörare innan Lindqvist presenterade sig med 0-2 i powerplay. Lerum stod sedan för dagens snyggaste mål där man via en upprullning kunde friställa Emil Kullendal på bortre stolpen. Lindqvist kunde dock göra sitt andra och gästerna hade 1-3 i paus.

Period två innehöll tre mål totalt där Lerum fick chansen i powerplay två gånger om. En gång lyckades man förvalta överläget, men annars så var det gästerna fortsatt i ledning med 2-5.

Sista 20 var upplagt för en anstormning och matchens utseende var snarlikt de två första. Lerum med mycket boll och Älvstranden i en mer passiv 2-1-2 där man dock var sylvassa i omställningarna gång på gång. Lerum radade upp chanser och Alexander Simson kunde reducera till 3-5. Trots en fortsatt tung press så kunde Älvstrandens målvakt få till flertalet avancerade räddningar och var det inte det så var det dålig skärpa från Lerum. Inte helt oväntat så kunde istället Älvstranden kontra in två bollar och sätta sig själv i ett kanonläge för tre poäng. Tillslut så rann det iväg till hela 3-10 där gästerna på nytt visade en viss rutin och straffade det unga Lerum hårt samt petade in en boll i öppen kasse.

Nästa helg väntar IBK Göteborg på bortaplan där man får ladda om på nytt.

Tränare Emil Larsson säger såhär att efter matchen: – En svår match att analysera såhär med ganska kort distans till matchen. Resultatmässigt är vi bra med fram tills ungefär 10 minuter kvar av tredje. Vi för matchen under stora delar och är alldeles för ofarliga med den bolltiden vi har. Vi faller på ganska enkla saker skulle jag vilja påstå. Det är min uppgift att förbereda killarna inför matchen och leda dom under den. Det faller på mig idag att vi inte lyckas komma igenom som vi vill. Det är bara tillbaka till grunderna och försöka hitta en nivå där vi inte släpper in så mycket mål bakåt som vi gör och gör alldeles för lite mål sett till hur mycket vi har bollen.