Rivstart bäddade för damernas fjärde raka seger!

232

Efter två matcher på bortaplan väntade hemmamatch för damerna mot Burås IK. Ett motståndarlag som med erfarenhet och smartness brukar kunna streta emot ochvara svårspelade. Denna gång blev det en annan matchbild med stort spelövertag för FBC, proppen ur i första perioden och en komfortabel seger för vårt serieledande damlag.

FBC Lerum rivstartade matchen och hade efter knappa tio minuter gått upp i en tremålsledning. Målskyttar var Annie Dristig, Emma Brydolf och Lina Engström. Samtliga mål var frukten av fina initiativ en mot en och kvalitétspassningar från högerbackarna Linn Löberg och Andrea Frick. När hemmalaget tryckte på gaspedalen var det stor skillnad, både individuellt och kollektivt.

Gästande Burås stack upp i enstaka attacker och kunde 11.24 in i perioden reducera till 3-1 på ett skott som snöpligt ändrade riktning och ställde Lerums målvakt Laura Ekman. FBC svarade omgående med ett 4-1 mål från förlängd mållinje av Emma Brydolf och i slutet av perioden gjorde andrafemman 5-1 på en fin inslagsvariant där Andrea Frick störtade på den bortre stolpen och smackade in Annie Dristigs välavvägda passning.

Den andra perioden inleddes starkt av hemmalaget med passningar mellan gästernas lagdelar. Bollen dansade på mållinjen vid flertalet tillfällen eller räddades av Burås målvakt, Lerumbekanta Carin Ernby, som stred tappert genom hela matchen. Gästerna stack emellanåt upp i attacker, oftast via långbollar. På just en sådan anfallsmetod kunde Burås reducera till 5-2 efter otydliga defensiva insatser av Lerumspelare. Matchklockan stod då på 8.30.

Snabb replik av hemmalaget två byten senare när Andrea Frick hittade Annie Dristig med en passning som skar genom hela Burås uppställda 2-1-2 box. Annie hotade in mot centrallinjen och sköt ett distinkt dragskott rakt upp i nättaket. Ett powerplay 11.34 in i perioden medförde ytterligare målchanser där PP2 var närmast med en dragskottpassning på bortre stolpensom Elsa Norrsell var nära att pricka. Efter powerplayspelet gick hemmalaget ner i tempo och den andra del av perioden var sömnig från FBC´s sida. Burås fick mer att säga till om och skapade målchanser genom rakt spel på mål där Laura Ekman visade prov på sitt följsamma närspel och höll tätt. 

Inför den sista perioden vaskade FBC om i formationerna. Löpintensitet och passningsspel från hemmalaget höjdes något men ett sjunde mål såg ut att gå om intet trots flertalet bra målchanser. FBC tog time out 15.16 för en sista ansträngning och push. Tillslut,med dryga minuten kvar, hittade Nelly Larssonnätmaskorna bakom Ernby med ett lågt skott i bortre. Passningen kom från Elli Falck. Målet blev matchens sista notering och en mycket stabil insats från vårt damlag.

Sponsorn Rallarrosen, utsåg hemmalagets Annie Dristig och bortalagets Carin Ernby till respektive lags bästa spelare.

Huvudtränare Mattias Flodén om matchen:

Jag gläds med tjejerna sounder lång tid slitit med förberedelserna, längtat efter riktiga matcher och nu får välförtjänt belöning. Fyra raka segrar är viktigt för självförtroendet och det är precis den start vi kämpat för! Bortsett från några enstaka byten så är vi ramstarka defensivt. Arbetsinsatsen är gedigen från start till slut och rollerna utförs med tydlighet ocsjälvförtroende. Fem insläppta mål på fyra matcher är ett fina siffrorNär vi är konsekventa i spelet med boll och hittar mixen av fokusering och den avslappnande känslan skapar vi giftiga målchanser. Vi har många skott på mål från ytor vi vill hitta vilket är en tydlig indikation på att anfallsspelet fungerar. Men jag tycker fortsatt att vbehöver bli bättre på att omsätta målchanser till mål. Det är något som vi jobbat på ett tag och kommer fortsätta ligga tid på.

Assisterande tränare Andreas Eriksson summerar seriespelets fyra inledande matcher:

Gruppen tar stort ansvar och det är många som kliver fram och pushar varandra på ett mycket positivt sätt. Vi är en stor trupp men vi i ledarstaben upplever att alla förstår sin roll i laget och alla är med och bidrar. Det är viktigt för fortsatta framgångar!

Jag upplever också att hungern och drivet för vinster är väldigt hög och det speglas speciellt i de träningar som vi har under veckorna mellan matcherna. Det gör att resultatet syns så väl i dessa första 4 matcher, både mot de lag som vi ”borde” slå och de svårare lagen. Nu njuter vi så här långt men ser fram emot resterande säsong då vi inte är klara på långa vägar.