Matchens profil – Fredrik Bäckman

268

Tanken var att herrarna skulle gå in i ett par intensiva dagar med två matcher på tre dagar, men måndagens match mot Fagerhult har skjutits ern vecka. Imorgon lördag väntar dock match där Lillån kommer på besök.

Senast blev det tre poäng hemma mot Åby efter vinst med 9-2, en insats med klart mera positiva intentioner än de två tidigare mot Lagan och Örebro. Fredrik Bäckman ger sin syn på skillnaden.
– Det otroligt tråkiga svaret att vi var mer påkopplade och närvarande denna matchen. Plus att Åby hade inte lika mycket tur som t.ex Örebro i effektiviteten. Sen spelar väl faktorn att Åby är ett lite sämre lag också lite roll, säger Fredrik Bäckman.

Bäckman var senast inblandad i många händelser, men ser man till poängligan har han gjort 39 poäng på 13 matcher och leder därmed poängligan.
– Får väl säga helt okej nöjd. Ska absolut inte klaga, men känns som att jag kan höja mig något snäpp till ändå. Kanske får börja lägga ännu fler studsmackor och chanspassningar som Noah och Joel löser sådär oförskämt lätt.

Nu är det alltså Lillån som ska försöka stoppa Bäckman och hans kedjekamrater. En match som på förhand har en intressant karaktär.
– En riktig publikmatch skulle jag säga om man tänker på senast vi möttes. Vi tar ikapp ett stort underläge och har till och med ett ”vinstmål” inne som blir bortdömt. Två lag som kämpar om samma kvalplats så blir nog inte tråkigt precis!

Två dagar efter, på måndagen var som sagt tanken att man skulle ställas mot Fagerhult, men motståndarna har återigen drabbats av sjukdomar och matchen har flyttats fram en vecka. .

Tabellens mittenskikt är fortsatt oerhört tight och Lillån är i samma sits. En vinst kan ge laget en ordentlig skjuts vilket man är medvetna om.
– Det är klart man har ganska bra koll på det eftersom vi vill gå till kval. Men när man väl spelar match så är det alltid vinst som gäller och då spelar det ingen roll vart man ligger i tabellen.

Vågar du tippa en utgång av matchen?
– Finns inget annat än 3 poäng som ska säkras. En kontrollerad 3-0 vinst hade varit vackert!

Matchen ser du i Lerums Arena med matchstart kl 14.00