Kommunderby mot Partille ikväll

201
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Veckomatch på agendan för vårt HJ-JAS när man beger sig till grannkommunen för en tuff match. Senast slog man ett annat topplag, Kungälv, på hemmaplan med 9-4.
– Vi visste inför matchen att det skulle bli en bra match med bra tempo. Men att ta bort Calle skulle underlätta mycket för oss. Så vi valde att spela man-man mot hans femma för att ta bort honom. Men vi fick inte riktigt träff på det och de kunde göra två snabba. Där väljer vi att gå tillbaka och spela som vanligt och gör att vi tar över matchen helt. Dock lite slarva men kunde ändå ha bra kontroll och ta tre fina, säger Victor Johansson.

Nu är det Partille på agendan, ett lag man mött flera gånger de senaste åren.
– Känslan är ändå bra, lite synd att vi inte fick ihop en träning i veckan bara men med matchen mot Kungälv så är ändå känslan bra.

Partille är precis som Kungälv ett av lagen som skuggar bakom Lerum i toppskiktet. Ett väntat scenario enligt ”Vigge”.
– Ja absolut ser det ut som jag trott. Möjligtvis med något litet undantag.

Vad ser du för nycklar mot Partille?
– Partille är ett bra lag så det gäller att grundplåten sitter, vi är påkopplade och att vi spelar med stor marginal. Gör vi det vi ska och spelar fullt efter gameplan så ska vi ta tre pinnar.

Partille har en drös med duktiga spelare som spelat stadslag med ”Vigge” bland annat och flera 05:er som står på tur och fått chansen i division 1. Vem ska man då se upp med?
– Känns dumt att inte säga William Andersson på denna men tror att Birk Eldh kommer vara farlig.

Matchen spelas i Quisthallen med matchstart kl 20.15.