Seger i avslutningen

504

Säsongens sista match i den södra allsvenskan skulle spelas under lördagen. Full omgång drog igång redan 12.30 där fri entré i arenan gällde i ett dubbelarrangemang. Matchen skulle vara extra speciell av en särskild anledning då Fredrik Bäckman, Joel Ekström och Noah Johansson skulle göra sin sista match i den röda tröjan för denna sejouren.

Åstorp stod på andra sidan i en match där poängen inte hade någon större roll för något av lagen, där Åstorp redan hade åkt ur.

Robin Pagoldh fick chansen i kassen och efter bara ett par minuter så var ställningen 1-1 där William Ljungqvist gav hemmalaget ledningen innan Åstorp kort därefter kvitterade efter ganska tafatt försvarsspel. 2-1 gjordes efter er en fin upprullning av förstakedjan som avslutades av Noah Johansson, innan Lerum med bra kvalitet lyckades reda ut ett boxplay. Innan periodens slut kom en kvittering som betydde 2-2. En ganska tempofattig period där Lerum under flera sekvenser ägde mycket boll, men hade svårt att komma in centralt i de farliga ytorna.

Period två var bara ett par minuter gammal när Bäckman serverade Ekström till 3-2 innan hemmalaget fick chansen i powerplay för första gången i matchen. En sekvens man inte lyckades hitta nätet i, men när Åstorp blev fullt så kunde man etablera ett långt anfall som till sist avslutades av Fredrik Bäckman med ett lågt placerat avslut. Offensivlustan fortsatte och efter ett nytt långt anfall så kunde Bäckman som hamnat på backposition, hitta en fristående Ekström på bortre som styrde in bollen i tom bur. Åstorp lyckades reducera två gånger om när Lerum slappnade av i fel delar och matchbilden gick åt det allt öppnare håller där kontring på kontring följde emellanåt. Precis innan pausen slut så kom 6-4 när Bäckman lyfte in bollen till Ekström som på nytt visade sin kvalite på volleyspelet.

Den tredje perioden var inte ens minuten gammal innan Åstorp reducerade via den notoriske målskytten Andreas Bremer. Lerum som hade gjort om i backparen, fick utdelning när Oscar Ahlsen klev in och avlossade ett skott som slank in bakom gästernas målvakt. Åstorp kostade sedan på sig att missa en straff då avslutet tog i Pagoldhs vänstra stolpe och allt fler chanser skapades därefter. Att Åstorp skulle göra nästa mål kändes inte logiskt sett till matchbilden, men målet kom efter en bollvinst högt. Fredrik Bäckman fortsatte bara stekhet i sin avslutningsmatch och gjorde 8-6 på egen hand innan Victor Johansson gjorde 9-6 med ett distinkt avslut vilket också blev matchens slutresultat.

Även om matchen var ganska avslagen så gjorde Lerum man skulle och efter matchen så avtackades trion Bäckman, Ekström och Johansson av ordförande Pontus Larsson till publikens applåder och stående ovationer.

Huvudtränare Andreas Franzèn om matchen:

”Finns inte mycket att säga om matchen, vi lägger locket på och avslutar med en skön 3 poängare som grädden på moset på den fina avslutningen vi haft sista 4e delen av serien.”