Motståndets tankar inför playoff

424
Foto: Emil Berger

Efter att vårt DJ-JAS lyckades kvalificera sig för Innebandyfesten så är det på söndag dags för våra killar att försöka göra samma sak.

På andra sidan står Lindås som till sist tog en andraplats i H2-gruppen efter en ganska ojämn säsong.

– Har haft det lite stökigt i starten med tre olika tränare vilket inte riktigt varit optimalt för oss, men nu har vi fått Krister Carlsson som ska hjälpa oss att förhoppningsvis ta oss så långt som möjligt i playoffen. Så starten var allt annat än lätt. Men har tycker hela laget skött det otroligt bra. Vi genomför hela säsongens med bra resultat utan större problem. Det har även märkts på gubbarna att vi nu vant oss vid en högre nivå av innebandy då de flesta i JAS laget spelar regelbundet i div-2. Vilket har ökat gubbarnas självförtroende något enormt när man sedan ställer sig på planen mot spelare i samma ålder, säger lagets målvakt Odin Sundström.

Även om Pixbo var relativt väntade favoriter och gruppsegrare före Lindås så rådde det inga tvivel om lagets målsättning.
– Våran målsättning har alltid varit att ta oss till ”Festen”, vi vet att om vi kan prestera på topp är det fullt möjligt.

Det är ett par veckor sedan sista JAS-matchen och division 2 avslutades för drygt två veckor sedan. Laget har haft tid att förbereda sig med andra ord.
– Vi har satsat hårt på att testa olika spel system och formationer, men även finslipat vissa detaljer som jag inte ska gå in på allt för djupt såhär innan matchen. Men med en träningsmatch mot bl.a. Kungälv som uppvärmning skulle jag säga att vi är väl förberedda för match.

Vad tror du om matchen?
– Jag tror det kommer bli en tuff och fysisk match med mycket kontringar åt båda hållen. Däremot tror jag vi kommer ligga något mer på defensiven för att undvika Lerums farliga diagonalspel. Och det faktum att dom har Viktor Johansson och Anton Svanberg som är otroligt duktiga poänggörare.

Vad ser du att ni behöver göra för att ha chans att vinna?
– Vi måste vara effektiva och sätta våra chanser på mål och inte ge bort något.

Om det skulle bli en tight match där någon kliver fram och avgör hos er – vem och varför?

– Svårt att säga vi har många som skulle kunna kliva fram med ett avgörande. Men Miki D, Hugo Granhage, Leonardo Sundström, Anton Rosberg och Tobias Vant Hoff är alla spelare som man förvänta sig ta en avgörande roll.

Matchen spelas i Rydsbergshallen nu på söndag med matchstart kl 15.00 – Det väntas mycket folk så se till att säkra din biljett via Tickster.