Första nyförvärvet till herrlaget

903

FBC Lerum kan nu glatt meddela att årets första nyförvärv inför 22/23 ör klar. Det är centern Calle Björkdahl Carlsvärd som ansluter från IBK Kungälv. Calle som under säsongen noterats för 28 poäng på 20 matcher division 1 (samt kval) och 49 poäng på 17 matcher i JAS.

Välkommen! Hur är känslan?
– Det känns väldigt spännande och roligt. Jag har fått ett väldigt gott mottagande och det känns som ett härligt gäng.

Calle som är född 2003 har varit Kungälv trogen karriären igenom och fick denna säsongen vara med och kvala mot Allsvenskan där man till sist föll mot Skoghall i två raka matcher.

– Jag har spelat i Kungälv med mina lagkamrater under hela min innebandykarriär och trivts väldigt bra, men nu känns det spännande att gå vidare och ta nästa steg i min utveckling. Angående säsongen i Kungälv var det väldigt härligt att komma igång med riktigt seriespel igen eftersom förra säsongen blev inställd. Sen var det väldigt roligt att det gick så bra och att vi kunde överraska många med en tredje plast i serien och kval till allsvenskan. Tyvärr gick det inte hela vägen men jag är nöjd med säsongen som var.

Du har ju mött Lerum tidigare. Vad är din bild av laget och föreningen rent allmänt?
– Ett spelskickligt lag där alla har en stor ambitionsnivå. Det känns som ett väldigt anfallsglatt lag som gillar att spela en offensiv innebandy och det passar mig bra. Föreningen känns också som en väldigt seriös och välfungerande klubb med höga målsättningar.

Calle kommer alltså från division 1 och tar nu ett kliv upp i seriesystemet vilket såklart blir en omställning.
– Tempot och passningsspelet kommer vara den stora faktorn som jag tror kommer vara skillnad från division 1 till allsvenskan. Sen kommer det förmodligen bli tuffare fysisk med mer närkamper.

Hur ser du på kommande säsonger och målsättningarna?

– För min egen del är målsättningen att utvecklas som spelare och kunna bidra med mycket offensiv innebandy och hjälpa laget framåt. För lagets del hoppas jag att vi kan nå SSL-kvalet och förhoppningsvis ta steget upp till SSL.

Huvudtränare Anton Olofsson säger såhär om säsongens första nyförvärv:
”Otroligt glädjande att Calle kommer spela i den röda tröjan kommande säsonger. I Calle får vi en kanonkille med fina ”skills” offensivt och en bra blick för spelet. Han har en hög arbetskapacitet och ett bra skott. Calle kommer bli en viktig hörnsten i bygget mot SSL.”

Innan Calle ansluter fullt så kommer han slutföra säsongen med Kungälv där dom fortsatt slåss för en plats på Innebandyfesten med JAS-laget. Vi tackar IBK Kungälv för dialogen och ett gott samarbete.