Valinder skriver a-lagskontrakt

531

Backen Freja Valinder född 2004, har under veckan skrivit på ett A-lagskontrakt och flyttas upp permanent till representationslag. Freja ingår i A-truppen from den 23 maj när försäsongen kickar igång.

Freja har haft en fin utvecklingskurva med mycket ansvar och speltid i vårt U-lag. Hon har också varit en del av vårt framgångsrika JAS-lag. Nu väntar en ny utmaning med A-laget, hur känns det?
Det känns väldigt roligt och spännande med nya utmaningar i A-laget och jag hoppas på en väldigt rolig och händelserik säsong!

Du bytte till FBC Lerum sommaren 2019 och har haft en strålande utveckling under din tid i föreningen. Vilka delar i ditt spel har utvecklats mest och vilka styrkor har du idag som innebandyspelare?
Det jag utvecklats mest under min tid i föreningen är nog min spelförståelse och min teknik. Det styrkor jag har idag som innebandyspelare är min snabbhet, spelförståelse och teknik. 

Damsektionens verksamhet har utvecklats på alla nivåer. Det har blivit tydligt både internt och externt vilken kraft och kvalité som finns i FBC dam. Som ny i A-truppen, vad vill du bidra med till laget och vad kommer du lägga fokus på att utveckla?
– Jag vill bidra med min glädje och motivation till att vinna matcher till laget. Framförallt vill jag lägga fokus på att utveckla min kvalitet i passningar och inom alla områden egentligen för att bli en bättre innebandyspelare. 

FBC Lerum har som tydlig målsättning att ta klivet till allsvenskan. Dina tankar och förväntningar på säsongen 2022/2023, dels på ett individuellt plan men även sett ur ett lagperspektiv?
– Mina tankar och förväntningar inför säsongen är att jag vill utvecklas individuellt så mycket som möjligt och på det sättet hjälpa laget att vinna matcher men också att vi ska utvecklas som lag och ta klivet till allsvenskan tillsammans.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar.
Freja har haft en fin utveckling under sin snart treåriga tid i FBC Lerum. Under den gångna säsongen har hennes tränare Pontus Persson, Jonatan Kaldrup och Felix Svensson varit bidragande faktorer till att Freja tagit ytterligare kliv. Under säsongens träningar med vårt A-lag har hon visat att hon kan bidra och göra vårt representationslag fortsatt slagkraftigt. Med speed, teknik och spelförståelse kan Freja både dirigera spelet och slå ut sin motståndare. Med ett bra fotarbete, lång räckvidd och förmågan att läsa spelet kommer hon kunna bryta och avstyra många av motståndarnas anfall. En duktig tvåvägsback som kommer bli ett starkt tillskott. Vi är mycket glada att Freja valt att satsa med oss!