Rapport från segern i DM

353

Under söndagen så säkrade herrarna ett guld i i DM som hade ett viktigare pris i potten än enbart pokalen. Nämligen en plats i Svenska Cupen som man kunde glädjas åt.

Det blev tre avverkade matcher i gruppspelet där man vann samtliga tre mot Landvetter, Korsvägen och Floda.
– Ja som jag sagt innan har man fått ta matcherna lite för vad dem är, det var väl ett ok gruppspel utan att slå några gnistor om det om man säger så, säger tränare Anton Olofsson.

Under lördagen så väntade en semifinal mot division 2-laget Backadalen där man hade haft drygt en vecka att förbereda sig, med fokus på vad?
– Egentligen inget specifikt, vi har haft lite rotation på spelare in och ut efter den avslutade säsongen, även Sebbe in för någon vecka sen så det har vart mycket ”lära känna” kan man väl summera det som.

Efter en ganska sen islossning vann man till sist med 8-2 där Anton Svanberg stod för de första sex(!).
– Första perioden är helt ok bortsett från vi vägrade göra mål på chanserna. Andra perioden var genomusel men det var gott att vi kunde växla upp lite i tredje perioden och städa av matchen där.

Söndagens final spelades mot Pixbo som hade slagit Floda i sin semifinal med 10-5. Här var det dock Lerum som var för starka och vann med 9-2 till sist.
– Det känns ganska komfortabelt, vi har felfokus första perioden men sen får ordning på fokuset och kan gå ifrån ganska bekvämt, återigen kan jag önska bättre skärpa i kontringsspelet framåt i de avgörande passningarna samt även i lägena, vi bränner för många lägen för att man ska vara helt nöjd.

En säkrad plats till cupen. Hur mycket betyder det?
– Det känns bra, det var ju platsen i cupen vi spelade DM för så det känns bra att den nu är klar.

Hur ser upplägget ut nu här för fortsättningen?
– Vi kommer träna på med 3 gemensamma och 2 individuella pass nu fram till juli då egenträningen börjar. Sen går vi i hall 1/8 för säsongen 22/23.