Matchspelet drar igång igen

576
Foto: Christoffer Sturesson

Redan nu på lördag är det dags för säsongens första träningsmatch för våra herrar när man beger sig söderut för att möta seriekollegan Warberg.

Den första ”riktiga” träningsveckan är avklarad för herrarna, där man redan förra veckan smög igång med en uppstart. Denna veckan har man dock enligt ordinarie schema hunnit avverka fyra träningar.
– Det är ju alltid kul att få gå in i hall på ”riktigt” och känslan är god. Det ska framförallt bli kul att få spela match igen till helgen, säger tränare Anton Olofsson.

Olofsson som är ”nygammal” huvudtränare fick redan under senvåren coacha laget när man vann DM vilket hade ett viktigare pris i potten än just en pokal.
– Ja, ärligt talat tycker jag DM var ganska dåligt uppstyrt och matcherna var väl ingen höjdare heller direkt. Vi ville spela svenska cupen så därav var vi ju tvungna att ställa upp och spela DM för att vinna den platsen.

Tidig träningsmatch mot Warberg. Vad vill man se från sitt lag när vi är såhär tidigt in på säsongen, vad vill man se ske?
– Som sagt ska blir oerhört kul att spela match, man vill se att vi är där och tävlar från första sekund. Det ska även bli kul att se vilka steg våra yngre spelare tagit under sommaren och hur vi står oss mot ett starkt Warberg direkt blir ett bra kvitto på vart vi står lite ändå.

Som Olofsson nämner så är Warberg ett av de lagen som nämns som favoriter i den södra allsvenskan. Till laget har även en annan FBC-bekanting anslutit under sommaren, nämligen Mattias Lövenfors plus att Anton Birgersson återvänt från Storvreta. Lägg där till gamla bekanta ansikten i Ludwig Bengtsson på bänken och Markus Berntsson på backen.
– Nej men som alltid, dem har ju bredast och starkast trupp i allsvenskan så att dem vinner serien är väl ingen som tappar hakan över att jag är tämligen övertygad om. Det brukar bli bra och jämna matcher mot dem och jag hoppas vi kan stå upp bra även på lördag, det är en jättebra förstamatch att få för oss.

Matchen spelas imorgon lördag i Sparbanken Wictory Center, matchstart kl 14.00