Storseger i första omgången av Svenska Cupen

482
Foto: Christoffer Sturesson

Första omgången i Svenska Cupen väntade för herrarna under onsdagen. Efter våren DM-vinst som gav en plats så ställdes man mot divison 1-laget Halmstad i säsongens första tävlingsmatch.

Helgen innan så besegrades Hovshaga i en målrik historia och därefter ett par träningar i benen inför matchen.

– Skönt med en genomkörare mot Hovshaga på lördagen för att sedan ha två ”lättare” pass med mycket avslut och video inför matchen, säger Robin Pagoldh.

Vad pratade ni om inför?
– Att vi skulle vara de bättre laget och äga mycket boll, utnyttja våra lägen och vara starkare i duell spelet än vi var i lördags.

Period ett började dock knackigt där man först hamnade i underläge, men sedan hade en 3-2 ledning som blev 4-2 innan periodens slut.

– Vi vinner inte en enda duell i princip och det är de resultatet speglar sig på, vi är det mycket bättre laget med boll men Halmstad straffar oss när vi slarvar.

Period två blev klart bättre. Där gick man till sist upp till 10-3 med målskyttet spritt på flera spelare.
– Vi vinner dueller och sätter våra chanser.

Till sist blev det vinst med 14-4. Vad kan man då ta med sig?

– Att det alltid är kul att göra mål, samt att vi höjer de rejält efter den första perioden.

I och med vinsten så kvalificerade man sig för nästa runda. Där är det ett dubbelmöte mot seriekollegan Warberg som väntar.
– Alltid kul med matcher mot Warberg. Det är en favorit motståndare för mig och det är alltid jämna matcher när de betyder något. Resultatet tidigare i augusti mot dem speglar inte matchbilden i mina ögon då det var mycket jämnare. Ses 9onde september!

Huvudtränare Anton Olofsson efter matchen:

Jag tycker det är svårt att analysera matchen då det blir lite speciellt med tanke på nivåskillnaden. Det viktiga var att vinna och det gjorde vi, nu blickar vi framåt mot kommande matcher istället.”

Nu väntar seriekollegan Warberg i nästa omgång som spelas som dubbelmöte. De matcherna spelas 9:e och 11:e september – mer info kommer inom kort om de matcherna.