Mycket att ta med från Björnslaget för Herr-U

283
Foto: Christoffer Sturesson

I helgen avgjordes det numera klassiska Björnslaget där lag i både herr, dam, junior och ungdomslag kom till spel på fem planer ute i Lundbystrand.

Vårt division 2-lag kom till spel i herrklassen med en blandad laguppställning. Både gamla rävar som Anton Olofsson och Pontus Persson, kombinerat med det som numera varit signifikativt med Lerum senaste åren, nämligen en drös med talangfulla juniorer. 20+3 spelare hade registrerats i laguppställningen, men flera tunga avbräck redan inför första matchen på grund av skador och sjukdomar.

Femlagsgruppen blev till fyra på grund av avhopp och på pappret en tuff grupp mot två divison 1-lag i form av Mölndal och Göteborg samt lokalbekantingen Bergum. Det gjorde att man spelade en match under fredagen mot Mölndal och resterande två under lördagen.

Matchen mot Mölndal skulle bli en målrik historia där till sist den yttersta spetsen som division 1-laget hade i bland annat David Siitonen och nysignade Albin Thuren, skulle bli avgörande. Slutresultat skrevs till 7-5 efter att Lerum blivit straffade i flertalet omställningar. Målskyttar var Gustav Bäckevall två gånger om, Emil Kullendal, Nico Sigström och Melvin Lutmers.

Den inledande förlusten ställde större krav på laget under lördagen där minst ett poäng mot Göteborg behövdes (som också hade förlorat mot Mölndal). En ganska avvaktande inledning där Simon Kårehed tillslut nätade två gånger om, innan Göteborg reducerade och kvitterade innan första periodens slut. Kårehed fullbordade sitt hattrick i andra perioden, men med drygt två minuter kvar kvitterade Göteborg ur snäv vinkel och räddade en poäng.

Det ledde till målskillnadsaffär i sista matchen mot Bergum där Lerum behövde vinna med minst fem mål. Bergum som kom till spel med åtta spelare, skapade trots det en del chanser som Kasper Landström fick avvärja, men Lerum hade 4-0 efter period ett. Till sist blev det 10-2 och i en extremt avslagen och tempofattig historia där Lerum då tog andraplatsen bakom Mölndal.

Åttonsdelsfinal väntade under söndagen mot ett annat division 1-lag, Fristad, som visserligen kom till spel med en ganska klen trupp, men hade vunnit sin grupp. Till sist skulle Lerums bredd visa sig vinnande och siffrorna skrevs till klara 0-5 där Melvin Lutmers stod för två mål. Övriga tillskrevs Pontus Persson, Luckas Packalén och Emil Kullendal.

Kvartsfinalen blev match mot Karlskrona, det laget som hade flyttats från den ursprungliga gruppen på grund av avhopp i en annan grupp. Det skulle visa sig bli en tight och jämn historia där Lerums sena kvittering tog matchen till straffar. Väl där så kunde både Oscar Ahlsen och Anton Olofsson förvalta sina straffar, men där Karlskrona till sist satte sin avgörande och tog sig därmed till semifinal.

En sur kvartsfinaltorsk där laget emellanåt visade upp sekvenser som hade kunnat ta dem längre i turneringen. Stort plus sett till att man ställs mot tre divison 1-lag och gjort det med fullt godkända resultat med speltid på samtliga spelare. Nu väntar en träningsvecka innan den sista träningsmatchen på lördag mot ett nytt division 1-lag, nämligen IBK Vänersborg.

Välkomna till Rydsbergshallen, matchstart 15.00!