Svenska Cupäventyret är över

252

En mycket olycklig start nere i Warberg avgjorde tidigt returmötet mot Warberg i Svenska Cupen. 5-5-resultatet hemma blev storförlust 13-2 på bortaplan. Nu kan fokuset helt riktas in på kommande helgs seriepremiär mot Karlstad.

Efter fredagens dramatiska match där Warberg kvitterade sent så var förutsättningarna klara för söndagens returmatch i Svenska Cupen. Lerum kom till spel med en snarlik uppställning likt senast med ett par få ändringar i formationerna. Warberg fick en drömstart och hade 2-0 efter dryga minuten och såg till att Lerum fick jobba i uppförsbacke med en gång. När Lerum fick ett bra läge i powerplay så kunde istället Warberg göra 3-0 i boxplay och sedan kom 4-0 i spel fyra mot fyra. Större delen av Lerums försök till anfall och avslut täcktes bort och Warberg dominerade i princip varenda yta på planen och gick till paus med en klar ledning.

I period två så kom Lerum ut med en del förändringar gjorda och en tidig reducering kom via Ludvig Gustafsson och fler chanser kom, men där även Warberg tex hade ett bortdömt mål. Hemmalaget skulle dock få utdelning och det trillade på nytt in rejält med bollar. Från 4-1 till 7-1, innan Lerum bytte målvakt där Lundgren fick en otacksam start när Warberg direkt gjorde 8-1 efter en tekning framåt och om det kändes tungt innan så blev det än tyngre när 9-1 kom efter en fin spelvändning.

Med ställningen 9-1 inför period tre så kändes det ganska avslaget, men Ludvig Gustafsson såg till att göra sitt andra mål i matchen redan efter en minut. Mycket mer än så blev det inte. Warberg visade på nytt upp effektivitet och nyttjade även två powerplay och vann till sist med klara 13-2 där man visade från start att man var både ett och två steg före i de flesta situationerna matchen igenom.