Alva Lindqvist ansluter till damlaget

374

Vi kan glädjande presentera målvakten Alva Lindqvist som nyförvärv till vårt A-lag och JAS-lag. Senaste klubbadress var Fristad Goif där hon förra säsongen spelade i div 1 och hon är uttagen i Västergötlands distriktslag vilket vittnar om hennes kvalité.  Vi har pratat med Alva om övergången till FBC Lerum för att ta reda på vad hon har att säga om sin nya utmaning.

Varmt välkommen FBC Lerum. Vi är nyfikna på att höra anledningarna till ditt beslut att ta steget över till oss?
Tack så mycket! Den främsta anledningen varför jag valde lerum var för att min träningsmiljö i min tidigare klubb inte kändes rätt. Men även för smidighetens skull eftersom skolan är nära och det är ett jättehärligt gäng jag kommer in i! FBC Lerum känns som en bra klubb att utvecklas i!

För merparten av våra medlemmar är du ett nytt ansikte. Du bor en bit från Lerum och har spelat för Wårgårda, Vara och Fristad i Västergötland. Berätta, vem är Alva som person och innebandyspelare?
Jag skulle säga att jag är en glad och målmedveten person som är driven och vill utvecklas hela tiden! Som innebandyspelare är jag en aggressiv målvakt samt explosiv och utanför planen peppande och nyfiken. 

Du kommer primärt tillhöra A-truppen där du är en av tre målvakter samt också ha ett stort fokus på JAS-laget. Vad vill du bidra med till dina lag?
I A-truppen vill jag bidra med en trygghet om de två andra målvaktena, som är riktigt duktiga, någon gång inte skulle kunna spela. Då ska det kännas tryggt att lämna en plats till mig. I Jasen vill jag bidra med rutin och vägledning för de yngre tjejerna som inte spelat lika mycket jas och utvecklas tillsammans med de!  

Du har fina möjligheter till utveckling i vår miljö med träningar och matcher på flera nivåer med engagerade målvaktstränare kopplade till lagen. Vilka delar i ditt spel vill du utveckla?
Det finns alltid saker att utveckla men något jag behöver jobba mer på är spelförståelsen och snabbheten! 

En mycket roligt och spännande säsong väntar dig. Ny förening, nytt distrikt med nya motståndare samt ett SDF DM med Västergötland i november. Vilka förväntningar har du på säsongen?
Säsongen kommer bli fartfylld med många matcher med olika lag vilket jag hoppas är givande och utvecklande. Såklart sätter man upp mål som man strävar mot som festen, allsvenskan och ett guld i SDF-SM! En rolig säsong helt enkelt med mycket att se fram emot!

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:
– Vi är väldigt glada att Alva valde FBC Lerum då hon hela tiden har varit vårt huvudspår och den vi allra helst önskat rekrytera. Socialt finns redan etablerade relationer för henne både i A-truppen och JAS-laget och hennes ambitionsnivå matchar vår verksamhet. Alva blir ett värdefullt tillskott både för A-laget och vårt JAS-lag och det skall bli väldigt roligt att följa hennes utveckling på nära håll.

Vi har under flera års tid jobbat hårt för att utveckla och förbättra förutsättningarna för våra målvakter. Vi har knutit målvaktstränare till våra träningsgrupper, skapat träningsinnehåll där både målvakter och utespelare samverkar och stimuleras och det har gett stort resultat. Vi har blivit fler målvakter och utvecklingen har verkligen tagit fart.

Alva och resten av damlaget får ni chansen att se lördag 1a oktober när damerna spelar hemmapremiär i Lerums Arena!