Matchens profil – Stina Persson

132

På lördag är det äntligen dags för den efterlängtade seriepremiären när damlaget välkomnar Guldhedens IK till Lerums Arena. Vi har pratat med Stina Persson som gör sin andra säsong med A-laget.

Din debutsäsong med A-laget var såklart en utmaning men du var redo för den och kunde bidra till laget. Med en seniorsäsong i bagaget så vet du mer vad som väntar. Vad tar du med dig in i seriespelet 2022/2023?
– Det är skönt att ha en säsong i bagaget då man vet vad som väntar. Det jag framförallt tar med mig in i seriespelet är en god känsla och erfarenheten från förra säsongen. 

Din utvecklingskurva har under försäsongen pekat kraftigt uppåt och du ser ut att gå mot ditt stora genombrott. Vilka delar i ditt spel upplever du har förbättrats?
– Efter min första säsong på seniornivå känner jag mig mycket tryggare med bollen och det som framförallt har förbättras skulle jag säga är mitt mod på planen. Jag tar  snabbare beslut och försöker skapa målchans så fort som det blir läge. 

Ni har varit i hall i åtta veckor och slipat på spelidén, gnuggat på spetsegenskaper samt matchat mot olika typer av motstånd. Var står ni någonstans spelmässigt i dagsläget?
– Vi som lag utvecklades mycket under förra säsongen och vi har byggt vidare på spelidén under denna säsongen. Vi ligger bra till och alla känner sig förberedda för seriestarten.  

Äntligen dags för seriepremiär på lördag när Guldhedens IK kommer till Lerums Arena. Ett datum och en premiär ni jobbat mot under en längre tid. Vilka förväntningar har du matchen?
– Det ska bli jätte kul att komma igång med serien och det är som sagt något vi tränat länge inför nu. De förväntningar jag har på matchen är att vi ska ha mycket boll och göra en match som vi är nöjda med, så vi startar serien på ett bra sätt och tar med oss en go känsla inför resten av säsongen. 

Vi tackar Stina för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till mot Guldhedens IK imorgon lördag.

Matchstart för damerna kl 13.15 och herrarna kl 16.00 – varmt välkomna!