Matchens profil – Tilde Engquist

151

På söndag är det dags för vårt damlag att starta seriespelet. IBF Backadalen står som motståndare och lagen skall göra upp om tre poäng på Lundbystrands parkettgolv. Vi har stämt av med Tilde Engquist som är inne på sin andra säsong med FBC Lerum. Hur trivs du i föreningen och med laget? 
Jag trivs jättebra i både föreningen och laget. Både tränare, spelare och alla andra i föreningen är alltid väldigt positivt inställda till själva idrotten. Det är alltid lika kul att träffa alla som verkligen brinner för klubben. I laget trivs jag otroligt bra! Alla kommer alltid till träning och match med en bra moral samtidigt som vi kan ha kul med varandra.

Seriepremiär på söndag, känslan att äntligen få börja tävla om tre poäng?
Helt underbart! Ska bli jätteroligt att köra igång serien på riktigt och få spela seriespel igen även om vi startade igång i jas för några veckor sedan. Alla är taggade till max så ser väldigt mycket fram emot söndagens match.

Det var två jämna, intensiva och spännande matcher mot IBF Backadalen föregående säsong. Dina tankar om motståndet?
Backadalen är ett väldigt energiskt lag som springer mycket vilket vi fick testa på förra säsongen. Men jag tror att om vi kommer upp i vår nivå och spelar vårat spel så kan vi bjuda på en spännande match där vi åker hem med tre poäng.

Hur har er träningsvecka varit?
Träningsveckan har varit en bra uppladdning för helgen. Vi har fokuserat mycket på matchspel och detaljer som kommer kunna hjälpa oss i helgen. Hela laget har varit extra taggade med tanke på att detta blir vår första seriematch efter det som skulle blivit vår seriepremiär i lördags mot Guldheden. 

Vilka delar blir viktiga för en bra prestation på söndag?
– Framförallt tror jag att mycket energi och snabba beslut kommer ha stor betydelse på söndag. Spelar vi ut som jag vet att vi kan och använder det vi övat på i veckan är jag helt säker på att vi kommer framföra en bra prestation.

Matchen spelas i Lundbystrand imorgon söndag kl 13.30