En poäng i derbyt

321
Foto: Christoffer Sturesson

Det var upplagt för säsongens första derby under lördagen när herrlaget begav sig någon mil västerut för att möta Partille, en av årets nykomlingar. Ett Partille som under de tre första matcherna börjat klart godkänt och skuggade Lerum i tabellen.

För Lerums del så var Tim Sandblom tillbaka i spel för första gången denna hösten och man kunde därmed mönstra tre formationer, med Robin Pagoldh i kassen. I hemmalaget Partille fanns SSL-rutin i flertalet spelare som Rikard Eriksson, Patrik Malmström och Albin Jansson, en spets som kan hjälpa laget långt denna sången.

Matchen började ganska avvaktande utan något särskilt högt tempo, där båda lagen var rädda om bollen när man hade den i sin ägo. 0-1 kom efter drygt sex minuter när Joel Ekström, inte helt oväntat, stod för avslutet, assisterad av Eriksson Elfsberg. Samma Eriksson Elfsberg kunde i sitt nästa byte göra 0-2, assisterad av Anton Svanberg. Samma formation fortsatte skapa lägen och såg även till att man fick spela powerplay. Väl där behövde man inte många sekunder innan Ekström hittade Svanberg med en lång passning,som inte gjorde några misstag. Partille fick till sist in en reducering, sekunderna efter Lerum blivit fulltaliga så kunde Jacob Holm peta in en retur, där det fanns ett par chanser i sekvensen innan där Lerum kunde belönats med ett frislag. Målet gav effekt och även 2-3 kom via Patrik Malmström. Innan periodens slut föll ytterligare två mål och ställningen var 3-4 inför period två.

Period två var bara ett par minuter gammal innan Lerum snodde bollen högt och Fabian Lakander kunde göra sitt första officiella A-lagsmål. 3-6 kom när Adrian Söderberg fyllde på längs högersidan och 3-7 drog Eriksson Elfsberg in själv och Sebastian Bodenmalm gjorde 3-8 när han tog egen retur. Partille reducerade i sitt powerplay innan Eriksson Elfsberg gjorde sitt tredje med ett nytt distinkt avslut. En böljande matchbild där Lerum förvaltade sina chanser rejält och skapade sig ett överläge inför period tre.

Tidigt i period så fick Partille en straff, en möjlighet som Patrik Malmström förvaltade på absolut bästa sätt. Målet var starten på en rejäl hemmapress då två nya reduceringar föll inom kort och tvingade Lerum till en timeout. Inte helt oväntat eller oförtjänt kom även 8-9, men chansen i powerplay tog man aldrig utan där lyckades Lerum hålla tätt. Minuterna rullade på och med drygt 1,5 minut kvar så tog Partille målvakten och med mindre än minuten kvar så kunde Linus Gustafsson styra in kvitteringen från nära håll.

Sett till hur den tredje perioden utvecklade sig var det ingen tvekan om vilka som var i förarsätet inför sudden. Även om lagen turades om att äga boll så var det till sist Partille som avgjorde, 10-9 kom via Albin Jansson som därmed gav Partille bonuspoängen.

Lagkapten Pontus Reinholdsson om matchen
– Jag tycker att vi börjar matchen bra, skapar en del bra målchanser. Känns ändån som att vi har kontroll över matchbilden, dock släpper vi 2 onödiga mål i period ett.

Period två tycker jag att vi har riktigt bra koll och alla drar sitt strå till stacken.
Vi sprider go energi och alla gör det vi förväntar oss av varandra. Bra period!

Sen period tre kommer vi ut som ett helt annat lag, vi glömmer av alla grunder vi står för, vi slutar helt enkelt spela vår vägvinnande innebandy. Där min åsikt är att vi blir för rädda för att släppa in mål och vill att matchen ska vara slut efter 40 spelade minuter.
Vi låter Partille skölja över oss utan att vi tar tag i matchbilden.
Men även att det känns väldigt surt just nu så får man se nyktert på det, vi får med oss 1 poäng och upp till en kvalplats med 18 omgångar av serien kvar att spela. Allt dåligt för något gott med sig och vi ska visa publiken som kommer till Lerums Arena på lördag 15:30 att vi kommer vara väldigt hungriga på 3 poäng.

Herrarna får samla kraft inför nästa vecka när det återigen väntar hemmamatch i Lerums Arena. Då gästar nästa nykomling när Skoghalls IBK kommer på besök. Matchstart kl 15.30 på lördag 15/10. Varmt välkomna!