Första segern för division 2

263
Arkivbild. Foto: Christoffer Sturesson

Efter två inledande förluster för vårt division 2-lag så väntade en än tuffare uppgift under fredagskvällen. Man begav sig till Uddevalla för att möta Herrestad som hade inlett med två raka segrar. Laget som förra året var ett topplag och som även denna säsongen kan återupprepa den bedriften enligt förhandstipset.

Ser man till Lerums lag så skulle Pontus Persson göra säsongsdebut i division 2 och även Anton Sahlin i målet, där man i övrigt hade flertalet andra avbräck där sjukdomar spökade hos flera. Det i kombination med att Joar Lukkari fick gå av bara efter ett par minuter, gjorde att man tvingades spela hårdare på två formationer än man gjort tidigare.

Gustav Bäckevall spräckte nollan redan i första bytet, innan han halvvägs in i perioden spelade fram Emil Kullendal till 0-2. Även om hemmalaget både reducerade och kvitterade under samma matchminut så kunde Bäckevall göra sin tredje poäng när han assisterade Nico Sigström till 2-3 målet som var ställningen i periodpaus.

I period två var det dags igen när Bäckevall gjorde 2-4, assisterad av Pontus Persson, där sedan Persson spelade fram Kullendal till 2-5. Herrestad reducerade genom Jesper Kroneberg, assisterad av en viss Jesper Wallström som återfanns i Lerum för två säsonger sedan.

I den tredje perioden hann tiden ticka iväg rejält utan att målen föll innan Bäckevall gjorde 3-6 och sedan kunde Melvin Lutmers göra sitt första mål i division 2, innan Bäckevall gjorde sitt fjärde mål för kvällen som betydde 3-8. Även om Herrestad reducerade i powerplay så kom man inte närmare och Lerum tog med sig alla tre poängen hem.

Fyramålsskytten Gustav Bäckevall sammanfattar matchen:
– Det är säsongens bästa prestation hittills. Både fokuset och inställningen var som natt och dag jämfört med de två första matcherna. Kul att ”Ponta” var tillbaka, som var en stor tillgång och när Malmberg blir spelklar igen så kommer vi få ett ännu starkare lag. Jag tror om vi fortsätter på detta spår så kommer vi se Lerum högt upp i tabellen.

På fredag är det dags för hemmamatch igen när ett namnkunnigt Landvetter kommer på besök hemma i Rydsbergshallen. Matchen startar kl 20.00 – varmt välkomna!