Matchens profil: Felix Eriksson inför Fagerhult

177

Våra herrar går in i en allt mer viktig period, där man behöver vända en tung trend och har nu ett tufft spelschema och under lördagen kommer ett nytt topplag på besök i arenan.

Förra helgen blev det förlust mot Warberg med 6-3. En bra genomförd match, men som är en klen tröst sett till att det blev noll poäng. Vi tog ett snack med Felix Eriksson.

– Givetvis hatar man att förlora, men känslan efteråt var ändå att vi spelade väldigt bra och efter vår gameplan. Det som svider mest är att vi inte gör mål på alla våra målchanser som vi skapar och Warberg får in två ”lätta” mål i slutet av andra perioden som vi inte klarade av att hämta upp. Men prestationsmässigt överlag så är de en av de bättre insatser vi gjort i år över 60 minuter skulle jag säga.

Just scenariot som utspelade sig, har hänt förut. Lerum spelar bra, skapar lägen, men sätter inte chanserna och istället kan motståndarna till sist vända matchbilden.
– Ja alltså… det är klart att det är bra att vi skapar målchanser men man måste ju också få betalt för det man skapar, annars vinner man inga matcher. Det känns svårt att säga hur man ska hantera det, men som med alla motgångar så är det genom motgång som framgång föds. Jag tror att bara vi fortsätter att spela bättre och bättre så kommer målskyttet också, en så kallad ketchup effekt!

Förhoppningsvis redan på lördag. Nu möter man Fagerhult, som i sin senaste match förlorade ett derby mot Hovslätt och säkerligen är revanschsugna.
– Framförallt ska de bli kul att spela på hemmaplan igen, sen så vet vi att Fagerhult är ett topplag och vi vet vad vi måste göra för att ta dessa tre viktiga poängen. Vårt fokus har just legat på målskyttet, men också lite andra viktiga detaljer som vi kan bli bättre på. Vi har laddat batterierna och vi är oerhört taggade på att få spela inför vår publik igen!

Vad tror du måste sitta i ert spel mot ett sådant bra lag?
– Klart de ska bli kul att möta ett topplag, men vi ska inte lägga någon större fokus på vad dom kan, utan vi ska lägga fokus på vårt spel vad vi kan påverka. Vi måste även göra en solid match i 60 minuter offensivt, men även defensivt för att ta dessa tre viktiga poängen.

Eriksson som tidigare säsonger allt som oftast spelat högre upp i planen, oftast som högerforward. Numera har han flyttats ner två steg och spelar back, där han fått allt mer och mer förtroende.

– Ja det var ju en spännande uppgift till en början. men ju mer jag får träna och spela på positionen så känner jag mig allt tryggare. Det är framförallt mina lagkamrater och tränare som hjälper mig att utvecklas varje träning vilket underlättar de mesta extremt mycket och jag är oerhört tacksam över. Dom ska ha all cred till att jag känner mig trygg på backen efter så kort tid!

Felix och resten av herrlaget behöver ert stöd på lördag mot topplaget Fagerhult Habo. Kom och stötta gänget i Lerums Arena, matchstart kl 15.30.