Talang ansluter på dubbellicens

401

För den uppmärksamme så kunde man i förra helgens match, borta mot Warberg, notera ett nytt namn i laguppställningen. Nämligen Alvin Johansson, en ung kille född 2005 från Träslövsläge som gjorde debut.

Johansson kommer från alltså från Träslövsläge, en förening som har en fin juniorkull i spel och som bland annat tog sig till Innebandyfesten i USM under våren. Alvin och ett par andra av hans lagkamrater har varit på besök ett par gånger under hösten.

– Det vet riktigt kul och spännande, även lite nervöst inför träningen, ett nytt lag och även en ny miljö, säger han.

Efter ett par träningar hade han imponerat såpass mycket på ledarstaben att en dubbellicens tecknades i samråd med Alvin och hans klubb.

– Det känns väldigt kul att få möjlighet att spela på en väldigt hög nivå än vad man är van vid.

I helgen gjorde han alltså sin debut, där han fick chansen att spela bredvid Oscar Eriksson Elfsberg från start.
– Jag var nervös några dagar innan men det släppte så fort man började med uppvärmningen och gjorde sitt första byte.

Johansson fick spela två perioder och gjorde ett stabilt intryck och en klart godkänd insats, trots förlusten.
– Jag tycker min insats var helt okej, tyckte ändå att jag smälte rätt så bra in i spelet och kunde hålla nivån.

På hemmaplan så spelar Alvin främst forward, vilket han även gjorde för Halland här i nyss avverkade SDF-SM. I den röda tröjan har han dock använts som back istället.
– Jag tycker det har fungerat bra sen jag började spela back. Jag tycker att jag kommer in i spelet mer och mer under matchen. Snabbheten och skotten från forward positionen tar jag med mig till backen som gör att jag jag kan hota ännu mer.

Tanken är att Alvin framöver fortsatt kommer träna regelbundet och finnas tillgänglig på matcher, när det inte krockar med hans eget spel i Träslövsläge. Det finns därmed gott om tid att utvecklas och ta kliv.

– Jag hoppas att jag kan utveckla min spelförståelse ännu mer men även att kunna behandla ett högt tempot i spelet. Även bli ännu vassare i avsluten och utmana mina motståndare mer.

Rasmus Larsson från sportgruppen säger följande:

”Alvin har funnits med på våra listor i snart ett år. En av flera duktiga spelare i Träslövsläges juniorlag som nu får chansen att testa högre nivå. Kul att se han på backen, där han med sin snabbhet och avslut blir ett hot. Övertygad om att han kommer ta för sig mer och mer och bli än mer intressant att följa under våren. Jag vill samtidigt passa på att tacka Träslövsläge för en god dialog och gott samarbete under hösten.”