Matchens profil: Joel Ekström inför Karlstad

248

Efter ett avverkat derby på bortaplan, så vänder nu serien och herrarna tar emot Karlstad på hemmaplan, laget man mötte i höstens premiär.

Bakom sig har man två kryss mot Lillån och Lindås, två insatser där man hade önskat mer.

– Som många ser så gör vi många bra saker det vi presterar är ju prestationer som är värda sex poäng, men som slutar med två poäng vilket såklart är någonting som vi inte är nöjda med. Vi har höga ambitioner om att nå kvalspel och då får vi inte tappa poäng mot dem lagen vi skall vinna mot och framförallt inte när vi presterar så pass bra som vi ändå gjort, säger Joel Ekström till hemsidan.

Mot Lindås förra helgen så hamnade man i ett underläge och det var först i den tredje perioden som man kunde hämta ikapp och rädda en poäng under slutskedet.
– Jag tycker vi hade bra koll på Lindås i stora delar av matchen, men vi blir lite för bekväma i att rulla boll på utsidan och vi vågar inte riktigt komma in i dem obekväma ytorna och då är Lindås bra när dem bara behöver stå lågt och inte tänka.

Premiären mot Karlstad i höstas förlorade man, en målrik match där man länge hade häng innan man till sist inte orkade hela vägen.

– Ja men precis, som alltid när vi möter Karlstad, det blir alltid roliga matcher med bra tempo och mycket känslor. Vi har revansch att utkräva och tre poäng är någonting vi verkligen behöver.

En tydlig trend under hösten är att man presterat klart bättre mot lagen man hittar högre upp i tabellen, till exempel med segrar mot både Höllviken och Fagerhult, men haft svårare mot lagen som man haft likvärdigt antal poäng mot.

– Vi gillar ju som tidigare år att vara underdogs där vi har allting att vinna och då är vi bra men så fort vi får favoritskapet så blir vi väldigt passiva och nästan lite rädda för att förlora.

För de som tar sig till arenan på lördag. Vad kommer de få se från Lerum?
-Ett lag som kommer jobba stenhårt i 60 minuter för att vinna tre poäng till Lerum!

På lördag spelas alltså årets sista hemmamatch för FBC Lerums herrar när serietvåan Karlstad gästar Lerums Arena. Se till att ta er till Arenan för att heja fram Lerum mot nya poäng. Matchstart kl 15.30.
Förköp köper ni här.