Packalèn inför SDF-SM

312
Foto: Christoffer Sturesson

Med bara ett par dagar kvar till årets upplaga av SDF-SM där spelare födda 2006 kommer till spel, så tar vi tempen på en av våra egna representanter.

Det är Lucas Packalen, bördig från Vänersborg som kommer representera Västergötland.
– Roligt med SM, bra känsla i kroppen och ska bli riktigt kul!

Packalen är NIU-elev på Lerums gymnasium och det är alltså därför han spelar för Västergötland. Precis som alla andra distrikt har man haft en process fram till sluttruppen nu är färdig.
– Det har varit bra, kul att spela med mycket olika spelare och tillslut få vara en del av laget som åker till Nyköping.

Gruppen har hunnit med att träningsspela mot både andra distrikt och andra intressanta motstånd.
– Roliga träningsmatcher mot tillexempel U19 landslag som har gått okej. Tycker att vi har legat lite efter i förberedelserna men nu är vi ikapp och allt känns bra!

Man kommer i sin grupp ställas mot Örebro, Västmanland och Norrbotten.
– Skönt med fyrlags grupp. Kan inte super mycket om lagen, men oavsett motstånd måste vi prestera och försöka vinna varje match.

Vilka distrikt i övrigt tror du blir utmanare till guldet?
– Har ingen superkoll, men vet att Stockholm har en vass trupp med en del fina lirare. Annars Västergötland såklart!

Hur ser du på er egen trupp och era chanser?
– Jag tycker att vi har en hyfsat stark trupp med en hel del bredd. Tror att vi har goda chanser på en framskjuten placering!

SDF-SM startar i Nyköping på torsdag där vi har 5st FBC:are på plats att representera Västsvenska på tjej/killsidan samt Packalén för Västra Götalands lag på killsidan. Spelarna och deras lag går att följa på www.innebandy.tv