Matchrapport Lund borta

288
Foto: Christoffer Sturesson

Efter drygt tre veckors uppehåll med diverse högtider så var det återigen dags för våra herrar att spela match. Denna lördagen stod en av säsongens längsta bortamatcher på schemat när man skulle möta Lund borta.

Ett Lund man slog i höstas, men som efter ett tränarbyte där Ola Persson är tillbaka i båset, hade flertalet starka resultat innan uppehållet och en betydligt tuffare match väntade för Lerum. Lerum som i princip mönstrade fullt lag där Robin Pagoldh startade i målet och där man hade tre fulla formationer i övrigt att nyttja.

Matchen började avvaktande där båda lagens förvarsspel påminde om varandra, med ett styrspel. Ett par ströskott kom utifrån innan Lund skulle få chansen i powerplay efter en ganska tveksam utvisning. Drygt 15 sekunder in hade Jesper Mattsson styrt in 1-0, fint assisterad av Hannes Karlsson. 2-0 kom kort efter när Hjalmar Hjorth hittade första krysset. Därefter ägde Lerum mest boll och skapade ett par godkända chanser som kunde resulterat i reduceringar. Efter ett taffligt försvarsspel från Lerum, så kunde istället Lund göra 3-0. Hemmalaget fortsatte vara farliga i sina omställningar, men där Lerum istället kunde reducera via Calle Björkdahl Carlsvärd. I bytet efter kom nästa reducering när Eriksson Elfsberg lyfte in bollen, fint assisterad av Sebastian Bodenmalm. 3-2 stod sig perioden ut, även om det fanns bud på mer i en ganska fartfylld period emellanåt.

Period två började i ett liknande utseende där Lund gång på gång tryckte på ordentligt i sina omställningar. Lerum missade en ypperlig chans att kvittera efter en frislagsvariant där Lunds målvakt stod för säsongens räddning. Kort därefter kom kvitteringen när Anton Svanberg på ett viljestarkt sätt bröt fram på mittplanen och kvitterade med ett distinkt avslut. Lerum fortsatte äga mest boll, men Lund fortsatte att trycka i både omställningar och på utkast från målvakt Prahl. Just Prahl fortsatte att briljera vid ett par tillfällen och visade upp fint spel när matchen stod och vägde. Även Pagoldh fick steppa upp rejält vid ett par sekvenser och period två blev oerhört sevärd för publiken. Lund tog ledningen när Hannes Karlsson mycket snyggt tog sig igenom och placerade in 4-3. Lerums andra utvisning kom därefter, där även Lund kanske borde haft någon innan sett till slagen som utdelats. Lerum spelade bra boxplay, skapade ett friläge, men istället fick man en utvisning för protest efter en hel del frustration i båset.

Lerum inledde period tre i boxplay och stod på nytt för ett imponerande spel med förtjänstfullt arbete. Chanser fortsatte att skapas och Lerum var värda en kvittering, men skulle få chansen i powerplay istället. Trots ett par avslut så kunde Lund stänga igen och istället en kort sekvens senare göra 5-3 via Elias Persson. Tiden tickade på och Lund fick matchbilden dit dom ville och när Anton Svanberg fick sin andra utvisning såg det tungt ut för Lerum. Trots ett bra boxplay, så kom 6-3 med bara sekunder kvar och med fyra minuter kvar av matchen. Målvakt plockades direkt efter och bra spel ledde fram till reducering via Anton Svanberg. Glädjen blev kortvarig när Lund kunde pricka in 7-4 i tom bur istället med drygt 2,5 minut kvar. När även 8-4 placerades in så gick Lund mot tre oerhört tunga poäng sett till tabellen, där de båda lagen är iblandade i bottenstriden. 8-4 slutade matchen tillslut.

Nästa helg väntar en ny bortamatch i Skåne, då ska man ner till Höllviken för att försöka ta med tre poäng hem.