Matchens profil: Laura Ekman inför Backadalen

170

Det är dags för återstart i damernas division 1 och FBC Lerum är glädjande med och fightas om en allsvensk kvalplats. Helgens match är högkaratig då IBF Backadalen kommer på besök. Ett lag som efter en knackig start på seriespelet tagit seger på seger och nu med en match mer spelad ligger på samma poäng som FBC Lerum. Vi har pratat med Laura Ekman om säsongen så här långt, tabelläget och matchen på lördag.

Seriematchen borta mot Pixbo i december var er 11:e och hälften av matcherna är nu spelade. Resultaten och poängskörden har varit bra. Ni har vunnit 9 av 11 matcher och ligger på en delad andra plats i tabellen. Vilket betyg ger du er så här långt?
Jag tycker att vi har gjort det riktigt bra hittills och att ”betyget” är resultatet i serien. Om vi fortsätter som vi gör eller till och med lägger in en växel till så tror jag att vi blir mycket svåra att slå. 

En förändring mot förra säsongen är att ni denna säsong är tre ”fasta” målvakter i A-truppen. Vilka fördelar har det inneburit för dig?
Förra säsongen tränade vi fortfarande oftast tre målvakter, men vi var två ordinarie. Nu tränar vi tre stycken och konkurrerar om platsen allihop. Så skillnaden är inte enorm. Jag tycker det är kul att Alva är med oss och jag, Sarah och Alva kan hjälpa varandra. Både med att man lär av att se/diskutera situationer men också att det blir en större konkurrens nivå som pressar en till hårdare träning.

Uppehållet i seriespelet har innehållit egenträning, två träningsveckor med laget och en match mot allsvenska Lindås. Hur känns formen för egen del?
Jag hade lite otur med en förkylning under uppehållet och missade en del av passen som jag hade planerat att göra under den perioden men det känns bra ändå! Efter Lindåsmatchen  (som var riktigt kul att spela) kände jag ett ”kvitto” på att fysiken  håller och själva målvaktsspelet kändes bra, därför skulle jag säga att jag är redo för andra halvan av säsongen. 

Det blir en spännande uppstart av serien med ett toppmöte mot Backadalen. I höstas vann ni på bortaplan med 6-4. Hur tror du matchen kommer gestalta sig?
– Jag tror att det blir en jämn match med en hög intensitet. Om vi som lag spelar som vi gjorde mot Lindås och visar att vi är där  för att vinna tror jag på en seger till oss. Jag tror att vi som grupp har en bra fysisk grund och individer som tillsammans skapar ett starkt lag.

Matchen spelas i Lerums Arena imorgon lördag med matchstart kl 16.00
Se till att komma till Lerums Arena och heja fram Lerum mot tre poäng!