Stark vändning gav poäng

421
Foto: Christoffer Sturesson

En av säsongens viktigaste matcher stod på agendan när herrarna skulle möta Skoghall på bortaplan. En match där man vid seger skulle gå förbi just Skoghall och upp på säker mark.

Lerum kom till spel med tre formationer där även Viktor Wedlin gjorde comeback i kassen för dagen efter att inför denna säsongen lagt hjälmen på hyllan.

Större delen av period ett missades av undertecknad då sändningen havererade fullständigt. Vi fick i alla fall se Lerum ta ledningen via Joakim Fors, ett mål som får klassas som ”skitmål”. Skoghall kvitterade, innan Fors med ett fint placerat avslut gjorde 1-2. Innan periodens slut skulle dock Skoghall visa ett par fina sekvenser och gjorde både 2-2 och 3-2 under sista minuterna som blev periodens resultat.

I period två när sändningen var igång så kunde Lerum tidigt kvittera via Joel Ekström som med ett distinkt avslut hittade nättaket. Otroligt nog varade glädjen kort då Skoghall på nytt visade en fin offensiv sekvens och kunde ta ledningen efter ett placerat avslut. När samme Emil Fredriksson fick chansen i nästa byte så skulle han med ett nytt fint placerat avslut i borte gaveln göra 5-3. Målen gav hemmalaget energi som spelare med mycket energi i sina offensiva sekvenser. Inte helt oväntat eller oförtjänt så kom även 6-3 efter en fin upprullning där fristående spelare på bortre stolpen rakade in bollen. Lerum saknade inte chanser, men var återigen för ineffektiva när lägena dök upp och hade lite att fundera på inför period tre.

Väl där började man starkt och redan i första bytet hade man stolpträff och bud på desto mer. Trots att det dröjde ett par minuter så kunde till sist en förtjänstfull reducering komma när Tim Sandblom tryckte in en retur. I helt fel sekvens dock så kommer ett bolltapp som ger Skoghall ett bra avslutningsläge där Emil Fredriksson gjorde sitt tredje för matchen. Lerum valde kort därefter att plocka målvakt trots att drygt tio minuter återstod. Efter ett par ganska avvaktande minuter där inga direkt farliga chanser skapades så kunde till sist Joel Ekström kliva förbi sin spelare och placera in första reduceringen vilket betyder 7-5. Efter ett par missade chanser som definitivt kunde resulterat i mål så kunde William Ljungqvist trycka in nästa mål från en fin yta i slottet med dryga minuten kvar att spela. Tiden skulle räcka då man kunde skapa sig en omställning där Anton Svanberg kunde servera William Ljungqvist ett öppet mål vilket räddade en poäng och tog matchen till förlängning.

Väl där valde Lerum på nytt att plocka ut målvakt för att gå för ett avgörande, men efter en miss i uppspelsekvensen så hann aldrig ”Weddan” tillbaka in i kassen för att få bort bollen som Marcus Bofeldt placerade i borte gaveln.

Huvudtränare Anton Olofsson efter matchen.
– Surt att förlora igen, men en otroligt viktigt poäng vi fick med oss hem efter en bra upphämtning i 6 vs 5.

Ingen match kommande helg, istället väntar ny hemmamatch onsdag 8 februari när Malmö FBC gästar Lerums Arena. Varmt välkomna då!