Viktiga tre poäng mot Lindås

149
Annie Dristig var planens gigant. Foto: Christoffer Sturesson

Vardagsmatch kan bli avslagna och tyvärr var det det scenario vi fick se i Rydsbergshallen i den flyttade matchen mot Lindås. Hemmalaget lyckades ändå norpa alla tre poäng genom seger 4-3.

För Lerum är varje match viktig och om man vill vara med i kampen om kvalplats gällde faktiskt full pott i varje kommande match om man ens ska kunna utmana Landvetter och Backadalen i tabellen. Tuffa förutsättningar alltså och som lök på laxen hade lagledningen några sena besked på nyckelspelare som var sjuka eller skadade.

Men till matchen som började lite försiktigt med lika bollinnehav från de båda lagen. Det var Lerum som tog ledningen i sjätte minuten när nyförvärvet Julia Järdhage med en fin crosspass hittade helt fristående Tilde Engquist vid bortre stolpen som kunde slå in bollen i nästan öppen bur. Lina Engström fyllde sedan på till 2-0 några minuter därefter och det kändes rätt betryggande…för en liten stund. Lindås ville annat och gjorde 2-1 efter 10.50.

Matchens gigant, Annie Dristig, gav Lerum en smakstart i andra perioden med sitt 3-1 efter 1.57. En outröttlig Dristig som spelade dubbla byten och alternerade backplats och topposition på ett fantastiskt sätt. Trots att Lerum kanske hade ett litet övertag så blev det alltför sällan några heta chanser och den klena målstatistiken 3-3 i andra perioden talade sitt tydliga språk. En bit in över halva perioden så kom Lindås närmare igen efter lite slarv i lerumsförsvaret.

Tufft läge inför tredje perioden och en nagelbitarperiod skulle vänta. Matchbilden var ungefär densamma även i tredje och framförallt så kom den där kvitteringen som Lerum ville undvika. Ett frislag från halva plan seglade in bakom en förmodat skymd Laura Ekman och det var 3-3 efter 3.32. Nu var det verkligen dags att kliva fram och redan i åttonde minuten kunde Elsa Norrsell göra ett riktigt fint mål som visade sig bli det sista och därmed segermålet. Lindås försökte de sista minuterna kvittera genom att ta ut målvakten men Lerum höll dem stången.

Tre otroligt viktiga poäng och nu väntar tre måstematcher på 7 dagar när Kungälv, Burås och Stenungsund ska betvingas innan man sedan får en veckas uppladdning för grande finale i sista omgången mot förmodade seriesegraren Pixbo.

Annie Dristig var självklar matchens lirare i Lerum och fick åka hem med en fin bukett från Rallarrosen.

Coach Mattias Flodén var lättad efter matchen:

Vi var förberedda på att Lindås skulle bjuda upp till kamp. Vi startar matchen starkt och går ifrån med två fina mål. Därefter blir vi lite på hälarna och bjuder in Lindås. Deras reduceringar till 2-1 och 3-2 gör att matchen lever hela vägen till slutsignal. Tyvärr kommer vi inte riktigt upp i kvalité med boll och hamnar för ofta på utsidan, tappar boll och får korta anfall. Mentalt starkt av tjejerna att knyta näven och stegra nivån när Lindås kvitterar. En kollektiv insats där alla tar ansvar och gör sitt yttersta. Vi får jobba knallhårt för tre poäng. Elsa bjuder på ett fint segermål, Annie spelar dubbla byten hela matchen och är planens gigant. Laura levererar tre skarpa matchavgörande räddningar på slutet. En skön och viktig seger, vår fjärde i rad nu som visar att vi är fast beslutna att avsluta serien starkt.