Sara Ljunggren förlänger

254

Vi har det stora nöjet att presentera en kontraktsförlängning med 27-åriga Sara Ljunggren. Med det nysignerade avtalet är Sara redo för sin tredje raka säsong med FBC Lerum. Saras gedigna erfarenhet tillsammans med sitt vägledande ledarskap och mångsidigheten att spela på olika positioner gör henne till en nyckelspelare i vårt A-lag. Vi tog oss en pratstund Sara för att höra hennes tankar om fortsättningen med FBC.

Efter lite betänketid så blev det mycket glädjande en fortsättning med FBC Lerum. Vi är nyfikna på att höra vilka saker du vägde in i ditt beslut?

-Jag trivs bra i Lerum. Hög kvalitet på träningarna och allting runt i kring sköts väldigt proffsigt. Dessutom blir det en spännande säsong då alla placeringar blir viktiga när serierna ska göras om.

Du har spelat 12 seniorsäsonger, nio med Floda IBK och tre med FBC Lerum. Dessutom dubbelidrottar du med fotboll i Tollereds IF. Nu står du inför din 13 seniorsäsong i karriären. Vad är det som motiverar dig att fortsätta idrotta?

-Jag får ganska ofta den frågan men har aldrig riktigt något bra svar. För mig är det bara självklart och jag vet inte så mycket annat. Det är en del uppoffringar och saker som jag väljer bort men enligt mig är det värt det alla gånger. Jag är väldigt tacksam för mina lagkamrater och tränare som har förståelse för mitt dubbelidrottande.

Det ser ut att bli en större rotation i truppen denna gång med både unga akademispelare och externa rollspelare som ansluter. Som en av de mest erfarna i laget, vad tänker du blir viktigt att ni äldre bidrar med för att få gruppen att må bra och prestera som lag?

-Vi ska bidra med och ta tillvara på vår erfarenhet när situationen kräver det. Men  också vara nyfikna och ödmjuka inför att vi alla har mycket att lära av varandra.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:

-Sara blir bättre för varje säsong och jag är otroligt glad att vi får ta del av hennes kvalitéer fortsättningsvis. Det är superviktigt med erfarenhet och ledarskap för att kunna skapa en framgångsrik och fungerande grupp. Sara är lugn, trygg, kommunikativ och rutinerad och bidrar med precis det vi behöver. Tränings- och tävlingsfokuset finns alltid där och hon tullar aldrig på inställning och arbetsinsats. Hennes mångsidighet att kunna spela på olika positioner är ytterligare en förmåga och något jag uppskattar mycket som tränare. Sara är helt enkelt en klasspelare som gör sin omgivning bättre och hon sätter alltid laget först. Jag är väldigt tacksam för att samarbetet fortsätter och ser framemot en rolig säsong.