Huvudtränaren Olofsson inför kommande säsong

805
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en rafflande avslutning på förra säsongen för herr-laget där det allsvenska kontraktet räddades i sista omgången så har man nu slickat såren, laddat batterierna och är redo för en ny mycket spännande säsong i allsvenskan södra som även kommer bli kvalificerande för den nya seriestrukturen som träder i kraft säsongen 24/25.
Ikväll måndag så kliver herrarna i hall för säsongen och vi har kollat läget med huvudtränare Anton Olofsson om hans tankar kring den kommande säsongen.

En ny säsong står för dörren men först hur lyder analysen av säsongen som var?

Det var en väldigt speciell säsong skulle jag säga, man kan dela in den i 3 delar. Första delen där vi hade ganska bra stäm och lite vind i seglen sen gick vi på en ordentlig mina borta mot Partille och där efter inleds den andra delen av säsongen där vi är ganska ängsliga och tycker lite synd om oss själva nästan och mest kollar på varandra. Tredje fasen inleds borta mot Hovslätt då vi äntligen hittade blåstället och kavlade upp ärmarna och tack vare det lyckades vi arbeta oss till ett nytt kontrakt. Jag hoppas killarna inte slarvat bort blåstället under sommaren för vi kommer behöva ha det på hela säsongen.

Om vi blickar mot säsongen, hur går dina tankar om det som komma skall ?

Det känns spännande, förra säsongen var tuff med ett par tunga offensiva tapp som vi inte lyckades ersätta riktigt. Nu har många av spelarna fått ytterligare en säsong i sig samt ett par spännande nyförvärv så känns det som att vi kommer ställa ett betydligt starkare lag på banen i seriepremiären i år om man jämför med den föregående säsongen. Det känns på förhand som en mycket jämn och öppen serie där verkligen alla lag kan slå alla. De lag som får bäst träff på sina grejer är de lag som kommer ligga högst upp i tabellen när den summeras och jag hoppas och tror vi ska vara med där uppe någonstans.

Om vi kollar på spelartruppen så finns det lite förändringar där, hur ser du på det?

Ja precis, som jag sagt tidigare så är det en del av sporten att spelare kommer och går. Det är alltid tråkigt när personer försvinner ur en grupp men rent sportsligt på plan så är det ”bara” någon annan som kliver in på den platsen istället. Sportsligt så tycker jag vi förstärkt laget mer än vad vi tappat.

Serien har fått lite nya lag underifrån men även Strängnäs som var topplag i allsvenskan norra föregående säsong har nu flyttats till södra, vilka lag tycker du sticker ut på förhand?

Som jag sa tidigare så känns det som det finns många jämna bra lag. Om man ska ge sig på någon form av killgissning så tror jag topp 3 kommer vara Hovslätt, Strängnäs och Warberg. Hovslätt ett stabilt hårt arbetande lag med fin spets i framförallt Wille Knuthas. Warberg behöver väl ingen närmare motivering till varför dem är givna förhandsfavoriter och Strängnäs var ju topplag i norra föregående säsong och även dem har gott om spetsspelare där en sån som Adam Nilsson verkligen sticker ut.

Om vi kollar på våran trupp, är det någon spelare du vill lyfta fram som kan bli ett utropstecken?

Jag tror och hoppas att vi kommer ha många utropstecken, det känns så på förhand i alla fall som att vi har 4-5 spelare som är redo att blomma ut och slå igenom på riktigt i år.

Vi tackar för pratstunden och ser fram emot en ny spännande säsong! Håll utkik på hemsidan och i våra sociala kanaler så hittar ni herrarnas och damerans träningsmatcher inför säsongen. Redan nu på lördag gästar herrarna SSL-laget Linköping IBK i Linköpings sporthall med matchstart 14.00.