Lerum står för en stark upphämtning

868

Under lördagen så inledde herrarna sitt träningsmatchande för säsongen 23/24 med en tuff bortamatch mot Linköping. Ett Linköping som brukar vara ett givet slutspelslag och som även spelat SM-final för ett par år sedan.

För Lerums del så saknades nyförvärven Adam Ryberg och Tim Brithen, där Robin Pagoldh vaktade kassen.

Linköping stod för en stark förstaperiod och hade en 5-1 ledning. I period två så kunde Lerum jämna ut spelet och reducera flertalet gånger om, vilket gav resultat 7-4 inför sista perioden.

Där kunde Lerum fortsätta hålla jämna steg och inför slutskedet av matchen vid ett 8-7 underläge så plockade man målvakt och var ett skott i hjälmen från att kvittera.

En förstamatch med mersmak där de offensiva kvaliteerna visade upp sig när man väl fick lite ordning boll och klubba i period två och framåt. Sista två perioderna vanns faktiskt med 6-3 av Lerum.

Målskyttar:
Jesper Hallqvist, Felix Eriksson, Calle Björkdahl Carlsvärd, Joel Ekström, William Ljungqvist, Tim Sandblom, Alvin Johansson.

Tränare Olofsson säger såhär efter matchen: ”Gött att vara igång! Sur start på matchen där vi är lite för passiva och ängsliga första perioden. Försvarsspelet funkar i stora delar bra. Däremot släpper vi till alldeles för många kontringar något vi behöver justera till framöver.”

Nästa helg väntar Karlstad på bortaplan under söndagen. Matchstart 15.00.