H2 visar starka besked i genrepet

314
Foto: Per Johansson

Efter de blandade resultaten i Björnslaget, så skulle vårt division 2-lag genrepa mot seriekollegan Lindome under tisdagskvällen. Lindome som förra året spelade i divison 1, men som där i slutändan hade svårt att hävda sig. Inför årets säsong så har man ett par intressanta nyförvärv och ses som ett av topplagen på förhand. 

För Lerums del så fanns det ett stort antal spelare tillgängliga där samtliga skulle få speltid. Saknades gjorde bland annat Pontus Persson och Oliver Sandgren. 

Det dröjde ett tag in i första perioden innan första målet, men när det väl föll så gjorde Lerum tre stycken inom loppet av drygt tre minuter. Målskyttar var Oskar Wilsund, Albin Dahlqvist och Nico Sigström. 

I period två så kunde Lindome reducera för att publiken sedan skulle få varsitt powerplay för laget, dock utan utdelning. Precis innan period två var slut så kunde Lindome reducera till 3-2, vilket var ställningen inför avslutande perioden. 

Lindome gjorde 3-3 följt av 3-4, innan Lowe Ljungqvist kvitterade. Lerum hamnade på nytt i underläge, men Simon Kårehed skulle få sista ordet i matchen med sin 5-5 kvittering. 

Tränare Ludvig Gustafsson säger följande efter matchen:

Det var en tajt och tuff match. Vi visste att vi skulle möta ett bra lag som förmodligen kommer vara uppe i toppen av tabellen. Vi fick många bra kvitton på de saker vi gör bra och även de saker som vi kommer slipa mera på. Jag tycker att vi tappar fokus och blir lite nonchalanta i försvarsspelet stundtals och då blir vi sårbara. Annars tycker jag ändå att vi visar återigen att vi är ett spelskickligt innebandylag även mot topplag i serien.

Nu väntar en ledig helg, en träningsvecka innan det vankas seriepremiär. Lördag 30/9 så kommer en av seriens stora favoriter, Landvetter, på besök i Rydsbergshallen. Matchstart 15.00. Välkomna!