Propaganda i DamJAS-premiären!

267

Det var ett gäng lite nervösa tjejer som klev in på klassisk JAS-tid, fredagar kl 20, i Rydsbergshallen i premiären av Juniorallsvenskan. Dessutom derby mot – för säsongen -nykomponerade Partille/Floda och ovisst om vilken status lagen hade. FBC Lerum visade med besked att man ville visa publiken sitt bästa jag och vann med storseger 9-0!

Från ett urval på 23-24 spelare ställde FBC Lerum upp med tre femmor där närmare hälften gjorde JAS-premiär. Lerum hade bestämt sig att börja lugnt och se till att snurra genom alla tre femmorna och låta alla komma med i spelet. Det skapade en trygghet från start och FBC Lerum tryckte därefter gasen i botten och manövrerade ut Partille/Floda med finurligt, noggrannt och precist passningsspel. Det dröjde till halva första perioden innan Lerum gjorde första baljan. Kapten Stina Persson visade vägen med ett distinkt skott till 1-0. Kort därefter presenterade sig matchens yngsta aktör, Hedda Björndal, när hon bestämt gjorde 2-0, tid 11.00. 3-0 gjorde sen Lova Löberg på andra eller tredje målvaktsreturen men bollen skulle in. FBC fick sen sitta på botbänken 2 minuter men här började den första maktdemonstrationen när hemmalaget dödade hela powerplayet genom att spela stort och äga bollen under hela tvåminutaren.

Lerum kostade på sig att missa en straff i fjärde minuten av den andra perioden men personen ifråga revanscherade sig bara ett par minuter därefter med ett snyggt köksvägsmål -Stina Persson 06.25. Ytterligare en tvåa för FBC men man stärktes igen av att lyckas hålla i bollen under i stort sett hela sitt boxplay. Lillasyster Persson, Ellen, gjorde sitt första för dagen när hon klev in i slottet och drog in bollen snyggt i måltaket, tid 15.14. Sista målet i perioden signerades Ella Westerberg som knappt visste om att hon styrde in bollen när kollegan Ebba Samuelsson hittade Ellas klubbblad och in till 6-0.

Hedda Björndal hittade målet igen i tredje periodens tredje minut och vi hade 7-0 och matchen var avgjord. Lerum trummade på och Ebba Samuelsson var påpassligt framme och petade in 8-0 efter 13.48. Sist att måla var återigen Ellen Persson som med ett dolt skott mitt i steget gjorde 9-0 med knappa minuten kvar.

Överlag ett strålande spel med få misstag och ett starkt forecheckande högt upp i banan som gav resultat. Väldigt kontrollerat och säkert spel banade väg för chans efter chans.

Nu väntar tuffare motstånd i seriens andra match när storfavoriten Pixbo står på andra sidan kommande lördag.

Matchstatistik