Förlust hemma i Ryddan

225
Foto: Per Johansson

Under lördagen var det äntligen dags för vårt division 2-lag att kliva in i årets upplagan av serien. En tuff uppgift väntade direkt mot Landvetter som under sommaren förstärkt med spelare med mycket erfarenheter från spel högre upp. Bland annat ett bekant ansikte för publiken i Rydsbergshallen i form av Tim Svan som återfinns i Landvetter.

Lerum ställde Kasper Landström i målet och truppen på 17 utespelare gjorde att man kunde mönstra tre femmor där alla spelare till sist skulle få speltid under matchen.

Även om Lerum tog ledningen via Hugo Lord så skulle Landvetter kvittera i powerplay och även göra både 1-2 och 1-3, varav ett av dem i boxplay.

I period två så kom både 1-4 och 1-5, innan Emil Kullendal hittade en viktig reducering innan periodens slut som gav lite känning inför period tre.

Trots ett nytt försök i powerplay i period tre så lyckades man inte den gången heller. Reduceringen kom till sist via Nico Sigström, men tyvärr något sent och resultatet blev därmed en 3-5 förlust.

Tränare Ludvig Gustavsson säger följande efter premiärförlusten:

Det blev en tuff och jämn match som vi visste att det skulle bli på förhand. Jag tycker vi ändå går ut och tar tag i matchen och får välförtjänt 1-0. I slutet av första perioden så lyckas Landvetter ta över kommandot och straffar oss. Tycker att andra perioden tar vid där den första slutade, men vi lyckas arbeta oss in i matchen igen och i tredje perioden tycker jag att vi för allt i och skapar tillräckligt många lägen för att komma ikapp men lyckas inte ta tillvara på lägerna”

Nästa helg väntar en bortamatch mot Frölunda, ett av fjolårets topplag och en ny tuff match.