Matchens profil mot Mölndal – Sarah Flodmar

169
Foto: Christoffer Sturesson

Efter förlusten mot Landvetter i seriepremiären så är det ett revanschsuget gäng som åker till Aktiviteten för match mot Mölndals IBF. Vi har stämt av läget med målvakten Sarah Flodmar för att höra hennes syn på seriepremiären, hur träningsveckan har varit samt tankar om motståndet som nu väntar.

Seriepremiären är avklarad och efter en intensiv kamp blev det tyvärr förlust mot Landvetter. Hur upplevde du matchen?

– Får väl börja med att jag inte tycker resultatet speglar matchbilden! Sen så är Minni Björsander fruktansvärt duktig på sina bågningar så det är väldigt surt att vi inte lyckas täcka bort dem bättre. Kul ändå att vi gjorde mål i 6 mot 5! I övrigt så kändes det som att det var full fart hela matchen och att det hände något hela tiden så det måste ha varit valuta för pengarna för publiken?

Som brukligt hade ni matchanalys i måndags. Hur gick resonemangen och vilka slutsatser kom ni fram till?

– En sur förlust! Vi var många som kände att vi verkligen hade matchen när vi gick ut i första periodpausen med 1-1 på tavlan. Om jag jämför med matcherna förra säsongen mot Landvetter så kändes det ändå som vi var mer förberedda i år och kom till fler målchanser än vad vi gjort tidigare vilket är en känsla att bygga vidare på inför kommande matcher men även returmötet i december! Tycker även att det uppställda försvaret funkar riktigt bra och vi får bra svar på vår höga press. 

Ni har genomfört en full träningsvecka med bibehållna rutiner. Hur har veckan varit?

– Veckan har varit bra! Som sagt så var det matchanalys i måndags följt av en träning med mycket övningar. På onsdagar är vi ett stort och gött gäng som spelar en fartfylld internmatch, tråkigt bara att jag och Mikael har förlorat alla hittills ???? På torsdagar är det mer fokus på detaljer så att allt sitter inför helgen. Sammanfattningsvis en bra vecka där alla i laget bidragit med go energi!
Nu väntar Mölndal på bortaplan. Ett lag ni har ställts mot flertalet gånger. Dina tankar inför denna match?

– Tycker alltid att det är kul att möta Mölndal då jag har några kompisar som spelar där, men om vi ska bortse från det så tror jag det viktigaste kommer vara att vi håller uppe tempot hela matchen och tar till vara på våra målchanser!