2 poäng i derbyt mot Partille

202

Efter att Lindås åkte ur allsvenskan förra säsongen, så är det nu Partille som står för derbymatcherna i den södra allsvenskan. Under lördagen var det dags för säsongens första derby.

Lerum som förra helgen tog två poäng mot Lillån där Partille i sin tur imponerade med att slå Kalmarsund Ungdom på hemmaplan med 6-0.

Philip Tapper startade på nytt i målet efter en fortsatt fin start på säsongen och där även Tim Sandblom var tillbaka i spel. Saknades gjorde dock Lukas Nodby och Oscar Eriksson Elfsberg bland annat. Hos gästerna var Patrik Malmström åter i spel igen och i övrigt återfanns en hel del talangfulla yngre spelare i truppen.

Efter en inledning där Partille bjöds på två öppna lägen, så skulle istället Lerum göra 1-0 via Lucas Svensson, fint assisterad av Tim Brithen. I bytet efter var det dags igen när William Ljungqvist gjorde 2-0, assisterad av Joel Ekström. När Partille brände ett fint läge igen, så skulle Lerum mycket psykologiskt göra 3-0 i bytet efter istället. Kasper Qvarfordt lyfte in en fin boll till Joel Ekström som han styrde in. Lerum klarade även av ett boxplay med hjälp av Tapper i målet. Istället kunde Lerum göra 4-0, där Joel Ekström på nytt var målskytt, assisterad av Tim Sandblom. Även 5-0 kom när Lerums tredjekedja stod för ett fint försvarsspel, där sedan Lucas Svensson vann bollen högt och serverade Anton Svanberg. 5-0 blev periodens resultat där Lerum hade fin utdelning och visade upp ett tålmodigt försvarsspel.

Partille vaskade om lite i kedjorna i andra perioden och fick träff direkt när Albin Jansson mycket snyggt knackade in en boll i nättaket. När samma formation kom in igen så kunde Patrik Malmström reducera igen. Ett par minuter av mer öppet spel följde, men även nästa mål kom för Partille som då betydde 5-3. Resultatet stod sig perioden ut där Partille ägde stora delar av perioden och Lerums effektivitet från period ett uteblev.

Tidigt i period tre så kunde Partille reducera igen, trots att Lerum gått ner på två kedjor för att försöka få effekt. Lerum skulle sedan få chansen i powerplay och efter flera gansk svaga försök, så kunde Joel Ekström till sist göra 6-4 från snäv vinkel när bara sekunder återstod. I bytet efter så kunde Calle Björkdahl Carlsvärd göra 7-4 efter en snabb omställning. Partille fick chansen i powerplay igen, men nytt fint agerande av Lerum där då halva perioden återstod drygt. Albin Jansson reducerade på nytt med en backhand av hög klass, där Lerum i sekvensen innan varit nära 8-4. Någon minut senare var det dags igen när Partille hittade en yta i höga slott och sköt förbi täck. Med bara två minuter kvar kom även kvitteringen från Partille efter en styrning framför kassen. Målen slutade där och matchen gick till förlängning för andra helgen irad.

Där inledde ett par avvaktande minuter, Lerum med mycket boll, men utan att skapa något nämnvärt. Tillslut så kunde Lucas Svensson sno åt sig bollen och på egen hand spurta loss och placera in avgörande 8-7.

Anton Svanberg säger följande efter matchen:

Grötig tillställning med mycket kamp och man märker att vi varit i gruvan under träningsveckan. Mycket mål där det känns som allt går in och där vår bredd slår ut deras spets.

Nästa helg väntar bortamatch mot Fristad, där tre poäng behövs för hålla kvar kontakten med översta skiktet i tabellen.