Imponerande seger efter en stark vändning mot Höllviken

229
Foto: Per Johansson

Lerum begav sig långt söderut för att möta Höllviken under lördagen. Ett Höllviken i fin form där Johannes Wilhelmsson varit en bidragande orsak med sin tillfälliga comeback, men som inte fanns med i denna matchen.

Lerum kom till spel med tre formationer och Philip Tapper i målet. Just Lerum skapade ett par tidiga chanser och blev även avblåst felaktigt av domarna i ett bra läge för Tim Sandblom. Trots att Lerum mest boll och lägen så kunde Höllviken göra 0-1. Höllviken kostade på sig att bränna ett bra läge till innan Lerum kvitterade via Wictor Lundstedt efter en fin anfallssekvens. Höllviken gjorde 2-1 på ett fint anfall även dem, innan Lerum prickade ribban strax innan periodpausen. En period där nog Lerum förtjänade betydligt mer sett till periodens utseende.

Ett par minuter in i andra perioden kom 3-1 när ett inspel bakifrån målet styrdes in via en fot. Kort därefter kom även 4-1 när Höllviken kom runt på borte kanten och hittade ett distinkt avslut i borte krysset. Ett par minuter senare kom även 5-1 när Daniel Hernandez hittade borte gaveln från en ganska snäv vinkel. Lägen saknades inte för Lerum och en reducering kom från Adrian Söderberg efter ett avslut från vänsterkanten. Sekvenser med lågt tempo blandades med blixtrande anfall och just ett sådant stod Höllviken för när 6-2 kom ett par minuter innan paus. En dubbelutvisning kom och Lerum valde att plocka målvakt, men utan resultat. Reduceringen kom istället med ett par sekunder kvar när Tim Sandblom släppte ut bollen till Lucas Svensson som inte gjorde några misstag.

Period tre började nästan direkt med ett powerplay för Lerum där Joel Ekström kunde prickskjuta in en ny reducering via stolpen. Det dröjde bara knappt minuten därefter innan nästa mål föll – denna gången kunde Tim Brithen mycket läckert smälla in bollen på volley, efter en passning av Oscar Eriksson Elfsberg. Nöjda var man inte där heller, utan efter en hög bollvinst så kunde Joel Ekström spela fram Wictor Lundstedt och tvinga Höllviken till en timeout. Inte helt oväntat så skulle även 6-7 komma när Anton Svanberg tog bollen bakom mål, dribblade sig in framför och placerade in bollen. Tapper skulle få bekänna färg rejält ett par gånger under matchens sista minuter, bland annat med en fin enhandsräddnining på ett skott utifrån. Till sist kunde man hålla ut och säkra tre oerhört tunga poäng.

Wictor Lundstedt säger följande efter matchen:
”Tycker vi inleder matchen bra och har övertaget i spelet även om vi ligger under. Sedan är det riktigt starkt att vi reser oss från de svaga 10 minuterna i mitten på andra perioden och vänder matchen tidigt i tredje. Otroligt skönt att vi orkar slita och hålla i ledningen hela vägen också!”

Nästa helg väntar en ny tuff bortamatch när man ställs mot Warberg. Matchen spelas lördag 25 november klockan 15.00.

Nästa hemmamatch spelas lördag 2 december klockan 14.00 när FBC Kalmarsund gästar Lerums Arena.