Matchens profil Ebba Syrén inför kvällens möte mot Kungälv

109
Foto: Per Johansson

I den senaste omgången tog damlaget en storseger på bortaplan mot svårspelade Almås IBF och hakar därmed på i tabellens toppskickt. Efter helgens speluppehåll pga USM så är det dags för en vardagsmatch hemma mot IBK Kungälv. Vi har tagit ett snack med den egna produkten forwarden Ebba Syrén som gjorde en efterlängtad comeback mot Almås.

Du gjorde comeback efter en längre tids rehab och spelade en period mot Almås. Hur var känslan att äntligen vara tillbaka?
Det var såklart superkul eftersom jag har varit borta hela säsongen hittills. Trots all pepp jag har fått av mina fina lagkamrater under rehab tiden har jag längtat efter matchspel så det känns jättebra att äntligen vara tillbaka. Nu ser jag fram emot att komma in i spelet igen och bidra med min del. 

Almås mönstrade en stark line up men ni vann med klara 7-1. Dina tankar om matchen och er insats?
– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match och vi visar att vi kan efter vår lite tveksamma match helgen innan. Vi hittar ett fint spel och framförallt tar vi många avslut som resulterar att vi gör så många mål, vilket är något vi har pratat mycket om. 

Du skrev A-lagskontrakt i våras och har tagit stora kliv sedan dess. Vilka delar i ditt spel har utvecklats?
– Jag skulle vilja säga att jag har fått ett högre tempo i mitt spel och att jag har lärt mig att snabbare ta beslut och sätta bollen i spel.

Nu väntar hemmamatch mot IBK Kungälv som ligger på sjätte plats i tabellen. Vilka delar i spelet blir viktiga för er?
– Ja en vardagsmatch är ju lite annorlunda och dessutom i Rydsberg, men jag tror att det viktigaste för oss är att vi går in med en bra inställning och fokus från start. Om vi bara gör det vi ska och det vi har tränat på så tror jag starkt på 3 poäng.

Matchstart kl 20.00 i Rydsbergshallen.