Halvtidssnack med huvudtränare Anton Olofsson

288
Foto: Christoffer Sturesson

Vårt herrlag kunde gå på julledigt med en skön avslutande seger i ryggen, som betydde mycket inför andra halvan.

Det var alltså borta mot Nilsby som tre poäng bärgades. Siffrorna skrevs till 6-8 i en märklig match.
– Först och främst så väldigt gött med tre ett poäng, det är ju de det handlar om i slutändan. Själva matchen i sig tycker jag är avslagen i stora delar vilket också ger Nilsby möjligheten att hålla den jämn så pass länge som dem gör. Jag är besviken på att vi inte gör det vi pratar om första 40 minuterna. Sista 20 är väl kanske lite bättre rent taktiskt vad vi vill göra men det är inte bra att vi inte kan genomföra en matchplan bättre än så. Vi släpper handbromsen efter 30 minuter och tvingar Nilsby att springa vilket dem orkar i ca 10 minuter och där av vinner vi matchen då dem går på soppatorsk tidigt i tredje. Prestationen påminner mycket om matchen mot Kalmarsund också, men det som är starkt är att vi knyter ihop säcken bägge dessa matcher och tar tre poäng. Det är något vi inte lyckats med tidigare år vilket jag tycker är ett starkt positivt utropstecken för oss, säger Anton Olofsson.

Segern innebär att laget under den första halvan spelade in 19 poäng, vilket är högre än vad man gjort senaste åren. Trots det – utrymme till förbättring enligt Olofsson.
– Jag tycker vi inte riktigt fått fullt stäm i grejerna under hösten sen har det vart mycket skador också vilket gjort det svårt att få ordentlig kontinuitet i formationerna. Det är väl egentligen endast matchen mot Höllviken borta vi haft samtliga utespelare tillgängliga annars har det alltid vart 3-4 spelare borta. 19 poäng i sig gör ju att vi är med fint nu när serien vänder samtidigt så kommer det handla om dem 11 matcherna som är kvar nu och inte de 11 matcherna som vart. Tabellen är väldigt jämn och små saker kommer göra stor skillnad i tabellen i slutändan så det gäller att lyckas peta i ytterligare en växel och komma upp på vår högsta nivå mer frekvent och under längre perioder av matcherna.

Det är fortsatt mycket på spel i serien och många lag finns med och aspirerar. Olofsson ser dock tabellen i sig som en ganska väntad sådan.
– Serien är så pass jämn också så tar du 2-3 raka segrar så klättrar du rejält i tabellen precis som tvärt om, två raka förluster innebär ett par hack ner i tabellen direkt. Ganska väntat med Warberg, Hovslätt och Strängnäs där uppe och sen vi andra som ligger där bakom 4-9 är väl också ganska så väntat så egentligen inga större överraskningar enligt mig.

Om du ser till era prestationer. Är det någon speciell match du tycker sticker ut i positiva anda?
– Höllviken borta var 50 minuter riktigt bra, den matchen tycker jag vi borde vunnit med 5-6 bollar sett till målchanser men där var prestationen stark men effektiviteten låg. Jag tycker överlag vi har vart klart bättre på bortaplan än hemmaplan vilket också avspeglar sig i att vi endast tagit 5 av 19 poäng på hemmaplan.

Som sagt, 19 poäng inspelade. Vad tycker du generellt funkat bra spelmässigt under hösten?
– Som jag sa tidigare så tycker jag inte det kuggat i helt under hösten och att vi har minst en nivå till i oss i alla delar av spelet. Det som vart bra överlag är att vi lyckats vinna matcher ändå och vart starka i tredje perioden då matcherna avgörs, det är en god vana som vi ska fortsätta med under våren.

Laget har haft par dagar ledigt under julfirandet, men är sedan tillbaka i träning inflöt återstarten av serien.
– Framförallt så är det skönt att komma ifrån varandra lite och se lite andra ansikten ett par dagar, det blir ju väldigt intensivt under säsongen. Sen handlar det ju om att ta tillvara på den lilla pausen från matchspel som blir nu också och läka ihop eller trycka på lite extra fys.