En intensiv cuphelg för många av FBC Lerums lag

134
P10 firar en av sina segrar under cuphelgen.

Under helgen har flera av FBC Lerums lag spelat cupspel där de flesta deltagit i årets Gothia cup, men där också P09 tagit sig till Skövde för att spela Sibben cup.

Våra lag har stått för strålande insatser och tar med sig härliga erfarenheter inför vårsäsongens seriespel.

Damjunior – Gothia cup G17

Damjuniorernas mixade lag inledde med en sur 0-1 förlust mot Ale. Därefter radades segrarna upp och till slut vann laget gruppen. I semifinalen väntade Jönköpings IK och en rafflande match slutade oavgjort och straffar väntade. Där var Lerum starkast och blev klara för final, där Ale återigen skulle stå för motståndet.
Trots en ny stark insats fick Lerum återigen se sig besegrade med uddamålet, men ett silver i A-slutspelet är en oerhört stark insats. Stort grattis tjejer!

Läs mer på lagsidan.

Flickor 08/09 – Gothia cup G14

F08/09 fick en bra start på cupen med en seger i match 1. Därefter väntade förra årets vinnare av Gothia, CL98IC(som också till sist vann årets upplaga) och Lerum fick se sig besegrade. Lerum slutade på samma poäng som två andra lag i gruppen och målskillnad gjorde att Lerum fick spela b-slutspel.

Väl där visade Lerum att man var det starkaste laget och vann hela b-slutspelet efter en dramatisk final mot Bergs IK där Lerum stod för ett sent avgörande. Bra jobbat tjejer!

Flickor 11/12 – Gothia cup G12

Tjejerna i F12 fick en kanonstart med två raka segrar, därefter blev det tuffare och man fick spela b-slutspel i en klass för tjejer födda 2011 men där Lerum alltså hade ett mixat lag. I slutspelet väntade ett tufft välbekant motstånd i Pixbo F11 där Lerum se sig besegrade trots en mycket bra insats. Glada tjejer tar med sig många nya erfarenheter.

Pojkar 09 – Sibben cup

P09 stod för ett imponerande gruppspel och tog fyra raka segrar som grav gruppseger. Därefter väntade semifinal mot Månsarp, en jämn match där Lerum fick se sig besegrade med uddamålet. Månsarp vann därefter finalen. Bra jobbat killar!

Pojkar 10 – Gothia cup B13

P10 gjorde flera bra insatser och ställdes i gruppen mot cupvinnaren Växjö . Det blev b-slutspel fortsatte spela bra och utvecklas när de tog två segrar innan äventyret tog slut för denna gången.

Pojkar 11 – Gothia B12
Ett utmanande gruppspel mot bra motstånd väntade för P11, men man fick med sig bra lärdomar. I B-slutspelet blev det seger mot Zenith innan helgens cupäventyr tog slut.

Pojkar 12 – Gothia B11
Gänget i P12 spelade i en så kallad kämpande klass utan resultat och tabeller. Det blev två matcher per dag för killarna och totalt åtta matcher med nya lärdomar för framtiden och en härlig cupupplevelse!

Bra jobbat av samtliga FBC-lag och lycka till under våren!