Seger inför storpubliken i Lerums Arena

263
Foto: Christoffer Sturesson

Efter den starka segern bort mot Lund förra helgen, så väntade en ny tuff fight under lördagen. Denna gången mot Fagerhult, som spelat upp sig efter en svagare inledning och även förstärkt truppen. Fritt inträde gällde bör sponsorerna bjöd och det blev tillslut välfyllt på läktaren.

För Lerums del så rådde nästintill full trupp och man hade därmed tre fulla formationer att tillgå där Philip Tapper på nytt startade i målet.

I första bytet testades Tapper direkt, men det var i byte två som Lerum mycket snyggt tog ledningen efter en fin frislagsvariant som avslutades av William Ljungqvist. Båda målvakterna testades, men Fagerhult skulle få matchens första powerplay. Lerum klarade boxplayet och kort därefter klarade sig Fagerhult ifrån en handssituation. Det dröjde dock inte längre innan nästa mål föll, denna gången via Joel Ekström. Fagerhult reducerade efter en oturlig studs på en fot framför målet som Tapper var chanslös på. 2-2 kom bytet efter, när Lerum inte lyckades reda ut en situation efter en längre boll som skapade ett svårt andraläge. Lerum tog ledningen efter en fin omställning som avslutades av Tim Brithen. 4-2 kom snabbt när Jesper Hallqvist trampade runt och hittade en lucka, fint förarbetad av Calle Björkdahl Carlsvärd. Hemmalaget var inte nöjda där, utan på en ny omställning kunde Lucas Svensson mycket kyligt invänta en lucka och till sist Tim Brithen som nästintill hade öppen kasse. 5-2 blev första periodens resultat.

Period två hann knappt börja innan 6-2 gjordes av Kasper Qvarfordt. Ett visst ställningskrig följde därefter – Lerum som oftast tappat en del ledningar, ägde mycket boll, spelade smart och klev framåt när lägen fanns. Fagerhult skapade mest skott utifrån som Tapper fixade. 7-2 kom halvvägs in i perioden, mycket snyggt av Jesper Hallqvist som placerade in bollen i bortre krysset. Lerum fick sedan matchens andra utvisning, där Tiger Forsberg var brysk i sin uppvaktning (kanske med en viss förstärkning) av en motståndare. Denna gången tog det bara ett par sekunder innan Fagerhult reducerade och minuten senare kom ytterligare en reducering som betydde 7-4. 8-4 gjorde av Calle Björkdahl Carlsvärd, när Fagerhult slarvade i egen zon, men där man i skedet innan borde haft ett frislag för en utebliven fördel. 8-4, stod sig perioden ut.

Fagerhult kunde i tredje vinna bollen högt och tidigt reducera till 8-5. Tiden tickade på och det blev oftast ganska långa sekvenser där domarn släppte på en hel del, ibland kanske till och med för mycket. Fagerhult tilldömdes en straff som man nyttjade och som därmed betydde 8-6, där då halva perioden återstod. Till sist föll en utvisning även för gästerna, där Lerum till sist kunde sätta upp Joakim Fors i skottläge som gjorde 9-6. Fagerhult plockade målvakt med drygt fyra minuter kvar, men Lucas Svensson rullade in 10-6 i tom bur när drygt två minuter återstod. Sista tiden rullades in princip av och tre nya tunga poäng säkrades.

FBC Lerums Tim Brithén efter matchen:

Vi hade bra koll på Fagerhult redan innan matchen, vi var medvetna om att det låg risigt till i tabellen och att de skulle komma ut och ge allt på plan. Det Fagerhult inte var beredda på var att vi skulle göra detsamma. Vi tog jobbet, slet hårdare än vad de gjorde och det resulterade i tre poäng. Något de inte heller var beredda på var att jag skulle smattra in två kassar, mycket tack vare den interna fotbollsmatchen mellan äldre och yngre där äldre drog det längsta strået.

Nästa helg väntar en tuff bortamatch, när man ska iväg för att möta Strängnäs. En ny stark prestation kommer krävas där om man ska ha chans på poäng! Nästa hemmamatch för FBC Lerum blir lördag 27 januari när Lillån IBK gästar Lerums Arena – Vi hoppas att vi ses på nytt då!