Tre viktiga poäng för H2 i helgens match

120
Foto: Per Johansson

Ytterligare en sexpoängsmatch stod på agendan för vårt division 2-lag under fredagen. Efter ”bara” en poäng mot Kärra, samt förlust mot Burås, så var man i stort behov av seger.

På pappret hade man förstärkt något med ett par A-lagspelare, men där även Anton Olofsson fanns med i truppen. Mest glädjande var nog att Alexander Simson gjorde comeback efter en lång tids skadefrånvaro. Älvstranden slog man i sudden i höstas, ett lurigt lag med en hel del rutin och en målvakt som tidigare har stängt ner diverse matcher med otroligt spel. Denna kväll skulle bli något annorlunda.

Lerum kunde tidigt döda ett boxplay, där man sedan gjorde två snabba mål via Emil Kullendal och Adam Ryberg. Älvstranden reducerade och perioden slutade till sist 3-2, där just comebackande Simson stod för lagets tredje.

Snarlikt matchbild följde i period två, där Lerum i mitten av den kunde räcka. Hugo Lords två mål betydde 6-4 samt 7-4 och Lerum kunde sedan fylla på med ytterligare ett snabbt mål, innan man gjorde 9-4 i powerplay i slutet.

Med en stor ledning inför tredje så kunde man straffa Älvstranden när de väl försökte komma upp och vinna bollen högt. Simson gjorde sitt tredje för matchen, där även Emil Kullendal gjorde 12-4 i slutet, vilket var hans sjätte poäng i matchen. Matchen slutade till sist 12-5 och tre viktiga poäng säkrades. Segern innebar att man skapade sig åtta poäng ner till just Älvstranden som numera ligger under strecket, då Dingle tog två poäng i helgen och klev förbi.

Tränare Gustafsson säger följande efter matchen:
”Extremt skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen efter en match som vi kontrollerar från start till slut. Efter matchen mot Burås som var något slags bottennapp så var det extremt viktigt och starkt att studsa tillbaka och göra en bra prestation som visar att om vi stämplar in och gör jobbet för varandra så kommer vi vara svåra för fler motståndare.”