Matchrapport från gårdagens storseger i Lerums Arena

206
Foto: Christoffer Sturesson (Sturesson - Fotografering)

Efter styrkebesked i derbyt för drygt en vecka sedan, så väntade en ny veckomatch för vårt herrlag under onsdagen. Denna gången mot jumbon Fristad. En match där hemmalaget Lerum var stora favoriter på förhand, sett till tabelläge samt form.

Oscar Eriksson Elfsberg sakandes efter skadan i förra matchen, där även Adam Ryberg och Tiger Forsberg var frånvarande. Viktor Wedlin fick chansen i målet och Lerum kunde i övrigt mönstra tre formationer.

Inte helt oväntat ägde Lerum mycket boll och ett par minuter in kom 1-0 via Fredrik Bäckman, efter slarv hos gästerna i egen zon. Fortsatt spelövertag gav även 2-0, när Fristad på nytt slarvade i egen zon som Anton Svanberg utnyttjade på bästa sätt. Även om Lerum fortsätta ha mycket boll, så spelade Fristad kompakt och kunde första hitta en reducering innan man var nära att också kvittera. Resultat stod sig perioden ut där det under slutskedet öppnade upp sig allt mer åt båda hållen.

Period två var bara ett par minuter gammal när Joel Ekström hade gjort både 3-1 samt 4-1, assisterad av Björkdahl Carlsvärd samt Bäckman. 5-1 gjorde Anton Svanberg efter en rush på vänsterkanten och ett fint placerat avslut. 6-1 kom i bytet efter när William Ljungqvist mycket osjälviskt serverade Ekström öppet mål, ett anfall som föranleddes av ett fint utkast av Wedlin. 7-1 gjordes av Bäckman när Fristad hade en avvaktande utvisning och de grönklädda gästerna tog därefter en välbehövlig timeout. Samme Bäckman gjorde 8-1 när han kunde behärskat kunde slå in en retur på Ekströms skott.

Lerum kunde i period tre, reda ut det sista av ett boxplay och sedan göra 9-1 via Ekström. Matchbilden blev sedan allt mer avslaget där skärpan ganska naturligt avtog något. Jesper Hallqvist gjorde 10-1 och William Ljungqvist gjorde 11-1 halvvägs in i perioden och där handlade det bara om hur många fler mål Lerum skulle göra. Både 12-1 och 13-1 kom under slutskedet, där målskyttarna var Tim Brithen och Hallqvist på nytt.

Slutresultat blev därmed 13-1 och tre nya viktiga poäng säkrades i kampen om en plats i allsvenskan, men även i kampen om SSL-kval. Till helgen väntar betydligt tuffare motstånd när man ska ge sig iväg och möta Hovslätt på bortaplan.

FBC Lerum Felix Eriksson efter matchen.
– Inför matchen var det bara tre poäng som vi skulle ta och inget annat och nu i efterhand tycker jag att vi gör det vi ska och inte så mycket mer, bra med ganska mycket mål men vi hade kunnat göra några fler. Vi tar med oss ännu en seger i ryggen och är redo för helgens möte med Hovslätt!