Matchens profil – Ida Öjteg inför helgens toppmöte mot Zenith

114

Seriespelet är inne i sin slutfas och på lördag står vårt damlag inför ytterligare en intressant match när IK Zenith står för motståndet.

FBC Lerum lär vara revanschlystna efter förlusten i höstas i Lerum Arena. Båda lagen fightas i tabelltoppen där FBC Lerum ligger på 4:e plats med 37 poäng medan IK Zenith är en placering nedanför med sina 30 inspelade poäng. Vi har tagit tillfället att ställa lite frågor till forwarden Ida Öjteg som nyligen anslöt på dubbellicens.

Du har varit hos oss i drygt tre veckor och haft tid att skapa dig ett intryck av laget och vår verksamhet. Hur har din första tid varit i FBC Lerum?
– Min första tid har varit väldigt bra. Har fått ett bra intryck av båda föreningen och laget. Det är ett härligt gäng med starka individer och en förening med höga ambitioner. 

Din senaste match med Partille var i DM maj 2023 så du kommer till oss från ett längre speluppehåll. I veckan spelade du din tredje  match. Hur känns formen och har du börjat acklimatisera dig till spelidén?
– Formen känns förvånansvärt bra, det märks att man saknat att spela innebandy. Jag har mer och mer kommit in i spelet, men det finns fortfarande saker att jobba på. 

Ni kommer från en jämn, tuff och kvalitativ match mot Pixbo i veckan som ni tyvärr förlorar med 1-2 på bortaplan. Hur lyder din summering av matchen och er insats som helhet?
– I helhet var det en tuff match att spela mot ett bra motstånd. Första perioden var vi inte påkopplade och fick inte till vårt spel. Under matchens gång blev vi mycket bättre, vårt försvarsspel var bra och vi stängde ute dem under hela matchen. Det var en jämn match och inte långt ifrån att vi kom ikapp, vilket gör det lite extra surt i en toppmatch. 

Till helgen väntar ytterligare en bortamatch och denna gång är det femte placerade Zenith som står för motståndet. Vilka delar i ert spel blir viktiga för en bra prestation?
– Det viktigaste är att vi sätter grunderna och att vi går in med rätt inställning. Vi har tidigare haft problem att vara med från start, vilket blir extra viktigt att vi är påkopplade från start och att vi sätter tempot på matchen från början.

Matchen spelas i Björlanda Idrottshall på lördag med matchstart klockan 14.00.