Fysiskt och underhållande när Lerum delade på poängen med serieledarna

377
Foto: Christoffer Sturesson

Det var laddat för toppmöte i arenan under lördagen när Lerum skulle ta emot serieledande Warberg. Warberg som förra helgen övertog ledningen från Hovslätt, där Lerum istället kunde befästa sin nuvarande kvalplats efter seger mot Höllviken.

Warberg som mönstrade fullt lag med Lerumsbekantingarna Pontus Reinholdsson, Mattias Lövenfors och Markus Berntsson i truppen. Lerums trupp var även den intakt där Viktor Wedlin startade i målet efter en fin insats förra helgen.

Matchen började i ett relativt högt tempo där framförallt Lerum skapade ett par chanser ganska direkt. Det var däremot Warberg som gjorde 0-1 och oavsett om Lerum fortsatte spela bra, skapa lägen så gjorde Warberg också 0-2. En viktig reducering kom ganska omgående när Fredrik Bäckman hittade nätet som blev periodens slutresultat.

Lerum inledde även period två klart positivt och hade ett par lägen som kunde resulterat i mål. Warberg ägde en del boll, men mycket av avsluten täcktes ner gång på gång av ett hårt jobbande Lerumsförsvar. En rättvis kvittering kom halvvägs in i perioden när Anton Svanberg hittade ett längre centralt uppspel som Tim Sandblom kunde nypa direkt på. Ett slarvigt byte av Lerum gav sedan Warberg yta att trampa på och notoriske målskytten Max Källerteg gjorde 2-3. Ställningskriget fortsatte, där både lagen hade ett par enstaka lägen, men det var Lerum som kvitterade via Fredrik Bäckman när bollen med knapp styrfart letade sig in över mållinjen.

Tredje perioden var bara ett par minuter gammal när Warberg kunde göra 3-4 från en ganska snäv vinkel. Det ska tilläggas att Lerum dessförinnan hade en fördelsituation som kändes väldigt märklig hanterad från domarnas sida. Målet gav Warberg lite momentum i spelet med boll, men en viktig kvittering kom av Tim Brithen via ett skott från vänstersidan. Lerum var inte nöjda där utan även 5-4 kom när William Ljungqvist stötte in en retur. Bud på 6-4 fanns, men istället plockade Warberg målvakt och fick även chansen i powerplay som ej gav resultat. Kvitteringen kom istället efter powerplayet när Källerteg på nytt hittade en yta på vänstersidan och gjorde 5-5. Warberg hade även en 5-6 boll i slutskedet som dömdes bort då tiden precis hade gått.

Förlängning följde där Lerum valde att testa plocka målvakt, dock utan resultat och istället skulle Warberg få spela powerplay igen. Där fick man ett riktigt bra läge, men det fick över Lerum i en omställning, men där båda målvakterna gjorde sitt och såg till att lagen fick dela på poängen.

Lerum har i och med dagens poäng tagit fler poäng under en säsong i Allsvenskan, än vad man någonsin tidigare gjort (38 poäng med två matcher kvar). Nästa helg väntar en lång bortaresa när man ska ställas mot Kalmarsund, då finns det möjlighet att säkra kvalplatsen till SSL.*

Huvudtränare Anton Olofsson efter matchen.
– Surt med enbart en poäng samtidigt som det är små marginaler idag. Jag tycker faktiskt att vi gör en rätt slät insats vilket visar hur mycket vi höjt vår lägsta nivå i år kontra tidigare år. Jag tycker återigen att vi har matchen på gaffeln, men vi lyckas inte sy ihop det denna gången heller. Tyvärr får Warberg som vanligt lite ”tur” med felbeslut i rätt avgörande lägen från den tredje parten på plan, men det är inget nytt. Surt poängtapp där vi får slicka såren och ladda om inför Kalmarsund på lördag!

Nu återstår det bara två matcher för FBC Lerums herrar i Allsvenskan Södra. Efter kommande helgs bortamatch så avslutar man på hemmaplan mot Nilsby söndag 17 mars i en match som kan bli avgörande om Lerum ska få spela sitt första kvalspel mot högsta serien. Se till att boka in denna söndag och säkra biljetter redan nu!